Kinepolis noteert sterke groei in bioscoopbezoek in België & andere landen

xxxxx

MoviePulpers, de cinema bloeit weer! Kinepolis noteerde in het voorjaar van filmjaar 2022 een stevig herstel met 13,7 miljoen bezoekers over heel de wereld. De Kinepolis Groep zag een progressief herstel van het bioscoopbezoek in alle landen, waarbij ook landen die initieel achterbleven nu verder inlopen. De zomervakantie startte veelbelovend, maar werd vervolgens geplaagd door de hittegolf. In de eerste jaarhelft van 2022 ontving Kinepolis 5 keer meer bezoekers dan in de eerste helft van 2021, of 77,2% van de bezoekers ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Terwijl in het eerste kwartaal in de meeste landen nog COVID-maatregelen golden en de Nederlandse, alsook een deel van de Canadese bioscopen gesloten bleven tot eind januari, waren in het tweede kwartaal alle bioscopen vrij van maatregelen. In de maand juni 2022 zorgden Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion & Elvis voor een herstel van de bezoekers tot 107,0% ten opzichte van juni 2019.

Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group, over de resultaten van het voorjaar van 2022:

“Ik ben trots op het financieel herstel van het bedrijf en de slagkracht die we herwinnen om in te zetten op verdere interne en externe expansie. Blockbusters hebben een belangrijk aandeel in het herstel van het bioscoopbezoek, en we verwachten dat ook middelgrote en lokale films de komende maanden zullen aanknopen bij hun volle potentieel. Onze strategie om in te zetten op premiumisatie van de klantbeleving is succesvol en draagt, samen met de realisatie van ons Entrepreneurship plan, sterk bij tot het herstel van ons operationeel resultaat.”

De gemiddelde verkoop per bezoeker bleef hoog, dankzij een hoge vraag naar beleving en premium producten zoals Cosy Seats, IMAX, 4DX & ScreenX, wat leidde tot een sneller herstel van de bezoekergerelateerde omzet ten opzichte van de bezoekers. De herwonnen financiële slagkracht zal Kinepolis toelaten verder te investeren op externe expansie en de premiumisatie van haar aanbod.

Kinepolis opbrengsten per land in H1 2022

België blijft één van de grootste markten voor de Kinepolis Group, maar Canada komt snel opzetten. Benieuwd of de nieuwe bioscopen in Spanje een invloed zullen hebben in de toekomst voor de internationale bioscoopgroep.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter