Inhuldiging IMAX-zaal in Kinepolis Antwerpen

Vlaamse bioscopen gaan opnieuw op slot tijdens 2de golf

Het is weer zover: Vlaamse bioscopen moeten vanaf vrijdag 30 oktober 2020 opnieuw dicht na de aankondigingen van de Vlaamse regering die tijdens de herfstvakantie een drastische verbetering wil van de stijgende coronacijfers. De bioscopen gaan sowieso voor 3 weken dicht, daarna wordt de situatie opnieuw geëvalueerd. Vreemd is wel dat de Waalse bioscopen vooralsnog open blijven, maar Kinepolis is niet van plan dit op te volgen. Vlamingen krijgen dus niet meer de kans om te genieten van een bioscoopbezoek na vrijdag.

Uitbaatster An Van de Casseye reageert heel emotioneel op de nieuwe maatregelen voor VRT NWS:

“Helemaal sluiten is toch triestig. We wilden er zijn voor de mensen in deze barre tijden, maar helaas.”

Ook heerst er teleurstelling:

“We voelen ons vooral teleurgesteld, want we hebben ons iedere keer opnieuw aangepast aan de maatregelen de voorbije zomer. Onze capaciteit in de zalen hebben we nooit overstegen, want het is hier heel rustig geweest de voorbije maanden.”

Bioscoopuitbaters zien de toekomst dan ook somber in:

“Ik geloof niet dat we nog open gaan dit jaar en dat is erg. De kerstvakantie is de belangrijkste periode voor bioscopen en die wordt heel onzeker. We spelen al heel het jaar met verlies, dus om dit te overbruggen. We zien dit niet rooskleurig in.”

Regisseur Jan Verheyen wil zijn steun betuigen, maar toch afsluiten met een positieve boodschap:


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter