Haleluja! Belgische bioscopen mogen de deuren openen vanaf 9 juni 2021

We rapporteerden het reeds een tijdje terug, maar nu wordt het ook officieel bevestigd door VRT NWS. Vanaf 9 juni 2021 worden de bioscopen in België geopend samen met horeca, theater, kermissen, fitnesscentra, casino’s & bowlings. Er mag wel maar max. 200 mensen in een bioscoopzaal en ook zal er een sluitingsuur van 22u gelden.

Kinepolis is verheugd ons eindelijk te mogen ontvangen:  

Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group: “Het zijn lange maanden geweest, maar we zijn verheugd om onze klanten opnieuw een meeslepende filmervaring op het grote scherm te kunnen bieden, met het grootste respect voor ieders veiligheid. Het is een bijzonder moment voor vele van onze teams die terug klanten mogen ontvangen na meer dan een half jaar sluiting. En als we de reacties van filmliefhebbers mogen geloven, zal het ook voor hen een bijzonder moment zijn. Met ook grote, Amerikaanse titels op het programma de komende maanden, mogen we hopen op een mooie filmzomer.”

Ook Lumière Group is verheugd en programmeren Druk & Nomadland als openingsfilms:  

Tot slot zet UGC België ook een datum:

Allemaal goed en wel, maar wat kunnen we zoal wat verwachten in bioscopen? Het is nog even afwachten tot Kinepolis zijn officiële slate van films aankondigt, maar ongetwijfeld krijgen blockbusters zoals K3: Dans van de Farao & Wonder Woman 1984 een nieuw leven. Op de planning staan Tom & Jerry, The Conjuring: The Devil made me do it, Mijn Vader is een Saucisse, Freaky, A Quiet Place 2, Nobody, In the Heights & Pieter Konijn 2. Op het einde van juni krijgen we ook de blockbuster F9 te zien uit de Fast & Furious-franchise.

Een volledig overzicht van de films die in Belgische bioscopen zullen verschijnen vind je hier. Allen naar de bioscoop?


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter