Nomadland recensie op Disney Plus België

Nomadland recensie op Disney Plus BelgiëNomadland *** 1/2

Regie: Chloe Zhao (The Eternals)

Met Frances McDormand, David Strathaim,…

Speeltijd: 109′

Ga kijken als je hield van Lady Bird &The Revenant.

Het verhaal: Een moderne nomade ontdekt het leven op de weg nadat het noodlot meermaals hard toelaat.

Frances McDormand in Nomadland recensie op Disney Plus België

Ons verdict: Het was een lange tijd onzeker of Nomadland effectief naar België ging komen, maar de Golden Globes zette het regiewerk van de Aziatische Chloe Zhao in de kijker en met de recente Oscarwinst heeft Nomadland zijn start internationaal niet gemist, ondanks de zwakste kijkcijfers ooit van de Oscars 2021.

Frances McDormand in Nomadland recensie op Disney Plus België

Bij een Oscarfilm is het vaak ontcijferen wat een film zo sterk maakt in de ogen van filmcritici & -professionals, gezien het maatschappelijk debat dat de film in kwestie aanboort vaak niet op een entertainende & toegankelijke manier gebracht wordt. Maar het Nomadland is dat anders! De beelden kijken zoals een romantische roman leest met Zhao die een fijne balans vindt tussen authenticiteit & fictie. Dat heeft Nomadland te danken aan de magische cinematografie die zo puur van special effects is als The Revenant. Er zijn in se maar een handvol acteurs die het verhaal brengt, de dialogen van de moderne kampeerders worden voorzien voor echte mensen die een leven op de weg kiezen. Frances McDormand haalt met Nomadland meer Oscars op in de categorie Beste Actrice, maar op 1 of 2 scène na zien we de Amerikaanse karakterkop weinig evolueren. Wij waren meer onder de indruk van David Strathaim. Tot slot is Nomadland met zijn speelduur van iets minder dan 2 uur misschien een klein beetje te lang, maar zelden raakt een film ons zo door te eindigen met 2 zinnen.

Kortom, Nomadland is de grote winnaar van de filmprijzen uit 2021 en het is te zien zonder meerprijs op Disney Plus België. Leer iets bij over een alternatieve manier van leven tussen thema’s zoals armoede, rouw & vrijheid zonder politiek te worden.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter