Without Remorse recensie op Amazon Prime Video

Without Remorse recensie op Amazon Prime VideoWithout Remorse *** 1/2

Regie: Stefano Sollima (Gomorra, Soldado) / Scenario: Taylor Sheridan (Those Who Wish Me Dead, Sicario, Hell or High Water)

Met Michael B. Jordan, Jamie Bell, Guy Pearce, Jodie Turner-Smith, Lauren London,…

Speeltijd: 109′

Ga kijken als je hield van Jack Ryan, Unlocked, Red Sparrow & Anna

Het verhaal: John Clark, een Navy SEAL, is uit op wraak nadat zijn vrouw is omgekomen door een verdachte aanval door Russische spionen als vergelding op een actie in actie in Syrië.

Lauren London & Michael B. Jordan in Without Remorse recensie op Amazon Prime Video

Ons verdict: Netflix heeft een slimme strategie achter zijn contentaanbod: om het kwartaal probeert het een bepaald genre heel wat aandacht te geven met nieuwe films & series om zo de filmfan op zijn streamingdienst te houden. Opvallend was dat recent nog met heel wat actievolle titels (cfr. Extraction, 6 Underground, Outside the Wire), in het verleden deden ze dit o.m. intensief voor de science fiction fan (cfr. Altered Carbon, Annihilation). Amazon volgt nu ook deze strategie, maar hetzij wat op een rustiger niveau (niet kwartaal, maar eerder per jaar). Het zet vol in op de Jack Ryan-franchise, maar met Without Remorse krijgen we meer Tom Clancy-verhalen op de streamingdienst van Amazon Studios.

Michael B. Jordan in Without Remorse recensie op Amazon Prime Video

Je zou met het succes van Extraction & Jack Ryan denken dat de studio’s proberen te repliceren waar moderne actiefilmliefhebbers op zoek naar zijn, maar met een naam zoals Stefano Sollima weten we dat we ons niet moeten verwachten aan de doorsnee actiefilm. De regisseur van o.m. Soldado & Gomorra zet al van het begin zijn stempel met een donkere cinematografie wat we van de Italiaan gewoon zijn, maar in combinatie met het scenario van Taylor Sheridan wordt het tempo ook iets trager ingezet. De combo van beiden is een geslaagde strategie, want Without Remorse is een zeer deftige spionagefilm die in zijn geheel niet onder moet doen aan Extraction. Sterker nog, het heeft special effects op niveau van een bioscoopfilm en Without Remorse verwijst gevat naar bepaalde legendarische elementen uit andere actiefilms, zoals o.m. Atomic Blonde van David Leitch die gekend is voor zijn hele lang take in een trappenhal. De trappenhal-scèene in Without Remorse is zonder twijfel één van de strafste in de film, getrokken door Michael B. Jordan die opnieuw zijn Creed-prestatie bovenhaalt. Maar ook Jodie Turner-Smith maakt opnieuw indruk en dat is gewenst gezien haar geslaagde presentatie in Queen & Slim, ondanks het erbarmelijke Nightflyers waarin ze een prominente rol had. Tot slot is Without Remorse perfect op punt wat speeltijd betreft en het einde zal het publiek niet onverschillig houden.

Kortom, met Without Remorse zet Italiaanse regisseur Stefano Sollima dankzij Taylor Sheridan opnieuw de puntjes op de i na Sicario 2. Stream deze geweldige actiefilm op Amazon Prime Video vanaf vandaag!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter