Mare of Easttown HBO recensie op Streamz [eerste indruk]

Mare of Easttown HBO poster op StreamzThe Mare of Easttown *** 1/2

Bedenker: Brad Ingelsby (Run All Night, The Way Back, Out of the Furnace) / Regie: Craig Zobel (Z for Zachariah, The Hunt)

Met Kate Winslet, Evan Peters, Guy Pearce, Jean Smart, David Denman, Neal Huff, Angourie Rice, Sosie Bacon, James McArdle, Izzy King,….

Speeltijd: 6 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van I Know This Much is True, The Outsider & The Undoing.

Het verhaal: Mare Sheehan is een wispelturige en taaie rechercheur die in een klein stadje in Pennsylvania een moord onderzoekt terwijl ze probeert te voorkomen dat haar leven uit elkaar. De reeks is een verkenning van de duistere kant van een hechte gemeenschap en een authentiek onderzoek naar hoe familie en tragedies uit het verleden ons heden kunnen bepalen.

Kate Winslet in The Mare of Easttown HBO recensie op Streamz

Ons verdict: Titanic-actrice Kate Winslet neemt haar eerste stap naar het digitale scherm voor HBO (Max) en waagt zich meteen aan het moeilijkste genre van ze allemaal: Crime. Niet dat het detective- of thrillergenre zo moeilijk te acteren is, maar eerder vanwege het feit dat er talloze voorbeelden zijn, waarvan de Britse toch wel de meest kwalitatieve is.

Winslet gaat de acteerprestatie van Mark Ruffalo uit I Know This Much Is True achterna met haar rol van Mare Sheehan in Mare of Easttown, maar regisseur Craig Zobel zoekt dan misschien dezelfde toon op als HBO-series zoals The Outsider of The Third Day, het is een heel ander beestje als laatstgenoemden. Net zoals In Bruges of Three Billboards Outside Ebbing Missouri voegt het humor toe aan het hoofdgenre zijnde detective/thriller en samen met zijn realistische kijk op de gebeurtenissen van de protagonist (een vrouwelijke flik) krijgen we een hele andere reeks dan de vele CSI, NCIS, Hawaii Five-O of andere varianten op de traditionele beeldbuis. Toegegeven, Mare of Easttown zal vanwege zijn donkere cinematografie niet voor iedereen zijn, maar mensen die geen fan van het genre zijn, zullen zich dan weer vinden in de originele combinaties. Tot slot vermelden we graag dat supporting cast zoals Evan Peters, Guy Pearce, Jean Smart & David Denman de twists & turns van het plot mooi bewandelen naast een voortreffelijke Kate Winslet.

Kortom, Mare of Easttown is hoe een detectiveserie effectief moet zijn: realistisch, spannend met een vleugje satire. Wat een verfrissende kijk op het genre ondanks zijn donker thema & cinematografie!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter