Wonder Woman 1984 recensie op iTunes

Nieuwe Wonder Woman 1984 posterWonder Woman 1984 ****

Regie: Patty Jenkins (Wonder Woman, Star Wars Rogue Squadron)

Met Gal Gadot, Kristen Wiig , Chris Pine, Pedro Pascal, Robin Wright, Connie Nielsen, Doutzen Kroes,

Speeltijd: 141′

Ga kijken als je hield van andere DC Comics-films zoals Wonder Woman & Zack Snyder’s Justice League.

Het verhaal: We maken een sprong naar de jaren ’80 voor Wonder Woman’s volgende avontuur op het digitale doek waarin ze tegenover 2 geheel nieuwe vijanden staat: Max Lord & The Cheetah.

Gal Gadot in Wonder Woman 1984 recensie op iTunes

Ons verdict: EIN-DE-LIJK! Het is met de lancering van Justice League duidelijk hoe Warner Home Entertainment de Belg gaat bedienen in 2021, want op relatief klassieke (digitale) manier kunnen we de verschillende grote blockbusters van Warner Bros. bekijken in België. Verwacht dus geen HBO Max in België in 2021 naar ons gevoel. DC Fans worden in de watten gelegd deze maand, want na Justice League krijgen we het nieuwe Wonder Woman 1984 eindelijk te zien op VOD, DVD & Blu-Ray.

Nu even een stapje terug naar de originele Wonder Woman: Internationale filmcritici waren unaniem vol lof over de nieuwe DC Comics Cinematic Universe-film. Dat mag ook niet verwonderen, want Gal Gadot vertolkte reeds succesvol Wonder Woman in Batman vs. Superman: Dawn of Justice. Maar de pluim gaat vooral naar Warner Bros. die in een vooral mannelijk gedomineerd genre eindelijk de gewaagde beslissing maakte om een aantal vrouwen in de schijnwerper te plaatsen. Met deze vrouwen bedoelen we niet enkel de mooie Gal Gadot, maar ook regisseuse Patty Jenkins die ongetwijfeld het record op haar naam zal schrijven als meest succesvolle film door een vrouwelijke regisseuse. (Zeker gezien ze in de regisseurstoel stapt van Star Wars Squadron). Maar wat is onze echte mening over de opvolger van Wonder Woman?

Gal Gadot in Wonder Woman 1984 recensie op iTunes

In heel wat opzichten is het Warner & DC Film die groeien in hun reis doorheen de Wonder Woman-franchise. Patty Jenkins & Gal Gadot weten nl. maar al te goed wat ze willen brengen met de Wonder Woman-films en dat is een ware viering voor de vrouw in het comic book-genre met sterke vrouwelijke figuren & mannen die ten dienste staan van de vrouwelijke personages. In dat opzicht doet iedereen in de cast wat hoort gaande van acteurs Chris Pine & Pedro Pascal als de nieuwe man tot een sterke Kristen Wiig als Cheetah. Misschien ligt daar wel het grote pijnpunt dat Warner heeft met de SnyderVerse, want Wonder Woman 1984 doet wat Justice League (maar ook Birds of Prey) niet kan, nl. de klemtoon meer leggen op sterke vrouwen in een door mannen gedomineerde wereld van stripboeken. Want geef toe, Wonder Woman mag dan een prominente rol krijgen in Zack Snyder’s Justice League, het is vooral de testeron die van het digitale doek druipt in die film. Verder past het hele plot van Wonder Woman 1984 iets beter in elkaar als de originele Wonder Woman en ook het hele gebeuren heeft een betere structuur met een sterke openingsscène en geslaagde ontknoping. Jenkins groeit op dat vlak keer per keer verder en dat is ook een mooie zaak. Tot slot nog even vermelden dat Wonder Woman 1984 met zijn bijna 2 uur en een half misschien te iets te lang is, zeker als je het enkel thuis te zien krijgt als Belg zijnde.

Kortom, Wonder Woman 1984 is in alle opzichten een meer entertainende film als zijn voorganger. Steun de filmindustrie door deze blockbuster in huis te nemen op de door jou geprefereerde drager VODDVD of Blu-Ray .

https://www.youtube.com/watch?v=0dMGvnkyTao

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter