The Mandalorian S2 banner op Disney Plus België

Nieuwe Mandalorian S2 recensie op Disney Plus België [eerste indruk]

The Mandalorian S2 recensie op Disney Plus BelgiëThe Mandalorian S2 **** 1/2

Bedenker: Jon Favreau (Jungle Book, Iron Man, Lion King) / Regie: Jon Favreau, Robert Rodriguez, Taika Waititi & Peyton Reed

Met Pedro Pascal, Gina Carano, Werner Herzog, Giancarlo Esposito, Nick Nolte, Omid Abtahi, Taika Waititi, Timothy Olyphant, Rosario Dawson, Temuera Morrison,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van andere Star Wars-content zoals The Mandalorian S1.

Het verhaal: De Mandalorian gaat met The Child in de Outer Rim op zoek naar andere stamgenoten.

The Mandalorian S2 recensie op Disney Plus België

De setting: Disney + is de plaats waar films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en meer, voor het eerst samen komen. Vanuit de Direct-to-Consumer and International divisie van The Walt Disney Company, is Disney+ beschikbaar op de meeste apparaten die op het internet zijn aangesloten en biedt Disney+ een reclamevrije kijkervaring met een scala aan originele speelfilms, documentaires, live-actionseries, animatieseries en shorts. Naast een ongeziene bibliotheek aan film- en televisie-entertainment, is Disney+ de plaats waar films uitgebracht door The Walt Disney Studios in 2020 en later exclusief gestreamd kunnen worden. Bezoek DisneyPlus.com om je te abonneren en meer te ontdekken over de service.

Disney Plus België start op 15 september 2020

Ons verdict: Yeah, b*tches, Star Wars is terug van weggeweest nadat The Mandalorian S1 man, dier & kar overtuigde van zijn kunnen in een tijd waarin de Skywalker-saga tot zijn einde is gekomen & het main stream-kijkpubliek het beu is om voor de zoveelste keer te kijken naar een sprookje in a Galaxy Far Far Away. Disney was niet van plan om zijn investering in George Lucas te verwaarlozen en trok creatieve duizendpoot Jon Favreau aan die voor het Huis van de Muis trouw dienst deed met films zoals The Lion King & Iron Man & bijdrages in Spider-Man: Far from Home en met The Mandalorian opnieuw niet teleurstelt als bedenker. Aan talloze Vlaamse reacties op de ontknoping van The Mandalorian S1 vorige week is het duidelijk dat ook België laaiend enthousiast is van deze nieuwe Star Wars-televisieserie die vandaag opnieuw in de startblokken gaat.

Pedro Pascal in The Mandalorian S2 recensie op Disney Plus België

Goed nieuws voor Star Wars-fans, want The Mandalorian S2 vliegt er meteen in met heel wat ruimtemythologie zoals een terugkeer naar Tatooine, de geboorteplaneet van Luke Skywalker, Rey Palpatine & Anakin Skywalker, verwijzingen naar de originele franchise met X-Wings & de allereerste Mandalorian in de franchise, Boba Fett, en een verklaring van de gebeurtenissen na het ontploffen van The Death Star in Star Wars: Episode VI: Return of the Jedi. Ook krijgen we ware gedaantes van geanimeerde personages uit Star Wars Rebels & Clone Wars zoals Bo-Katan (gespeeld door Katee Sackhoff) & Ahsoka Tano (gespeeld door Rosario Dawson). The Mandalorian seizoen 1 profiteerde in het verleden van vers talent die zich wil vervoegen aan de Star Wars-franchise zoals Jon Favreau & Taika Waititi en dat is ook deze keer niet anders. Van dienst voor The Mandalorian S2 zijn naast Favreau & Waititi ook o.m. regisseurs Robert Rodriguez van Sin City, Bryce Dallas Howard, dochter van Ron Howard die Solo: a Star Wars story verfilmde & Peyton Reed van Ant-Man naast nieuwe namen zoals Timothy Olyphant als The Marshall van Mos Pelgo, Rosario Dawson als Ahsoka Tano, Temuera Morrison als Boba Fett (niet Jango Fett zoals in de prequel btw) & professioneel Amerikaanse worstelaar Sasha Banks als Koska Reeves. Continuïteit verzekerd! Maar laat ons vooral de legendarische kracht van deze Disney Plus-reeks niet vergeten met een revolutionaire manier van verfilmen met gigantische LED-schermen op de achtergrond, de heerlijke muziek van Ludwig Goransson en het feit dat het 2de seizoen van The Mandalorian opnieuw toont dat het science fiction- & western-genre net zoals Westworld herenigbaar zijn. Tot slot is er deze keer voor België geen laattijdige lancering op Disney Plus, dus kunnen we meteen meevolgen zonder slachtoffer te worden van spoilers op social media. Toch een kleine kanttekening: Moesten de makers nu echt een kleine Dune of Alien rip-off creëren met de 1ste afleveringen van The Mandalorian seizoen 2?

Anyway, het 2de seizoen van The Mandalorian blijft het paradepaardje van Disney Plus en terecht. Eén van de beste series die we van ‘corona’-filmjaar 2020 te zien krijgen, hoewel we nog steeds op onze honger zitten op het vlak van Rated R-footage voor het Star Wars-universum.

Disney+ - BE NL sale

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter