The Trial of the Chicago 7 recensie op Netflix België

The Trial of the Chicago 7 recensie op Netflix BelgiëTrial of the Chicago 7 ***

Regie: Aaron Sorkin (Molly’s Game, The Social Network)

Met Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt, Mark Rylance, Jeremy Strong, Yahya Abdul-Mateen II, Alex Sharp, Michael Keaton, Frank Langella, John Carroll Lynch,…

Speeltijd: 129′

Ga kijken als je hield van Just Mercy, Da 5 Bloods, Detroit & A Few Good Men.

Het verhaal: Wat begon als vreedzaam protest tijdens de Democratische Nationale Conventie van 1968 escaleerde in een gewelddadige aanvaring met de politie en de Nationale Garde. De organisatoren van het protest – waaronder Abbie Hoffman, Jerry Rubin, Tom Hayden & Bobby Seale – werden veroordeeld voor samenzwering met als doel: rellen veroorzaken. Het proces dat daarop volgde, was één van de meest beruchte in de geschiedenis.

De cast van The Trial of the Chicago 7 recensie

Ons verdict: Schrijver Aaron Sorkin heeft na 25 jaar met Molly’s Game inmiddels de stap naar de regiestoel gezet, maar vele millenials weten niet dat de Amerikaan zijn carrière is begonnen met A Few Good Men die hij eerst opzette als toneelstuk en later kreeg het verhaal ook een film door regisseur Rob Reiner (When Harry Met Sally) met kleppers zoals Tom Cruise, Jack Nicholson & Demi Moore in de hoofdrol. 

Voor de gelegenheid haalt Sorkin deze film van onder het stof, want in heel wat opzichten is A Few Good Men, dat jaren te zien was op Vlaamse televisie en constant op repeat stond bij de bomma op vrijdagavond, het precedent op The Trial of the Chicago 7. Het verhaal & de context mag dan anders zijn, de structuur & opbouw volgt hetzelfde stramien. Op zich geen slechte keuze, want waarom de mosterd op een ander halen als jij het zelf uitvond en de eer kan krijgen als regisseur? 

Dat wil weliswaar niet zeggen dat The Trial of the Chicago 7 een succes is op de internationale steamingdienst. Het geheel voelt vooral niet coherent aan met de acteerprestaties van Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt, Mark Rylance, Jeremy Strong, Yahya Abdul-Mateen II & Michael Keaton die elk op zichzelf staan, maar weinig nieuws brengen in de carrières van deze sterrencast. Laat staan dat het onderste uit de kan wordt gehaald met een heleboel potentiële interacties tussen verschillende castleden die top hadden kunnen zijn. The Trial of the Chicago 7 vliegt er ook iets te snel in waardoor je als Europeaan niet meteen mee bent met het hele gebeuren, maar al een geluk corrigeert dit zich wel na zo’n 15 – 20 minuten om je dan mee te sleuren in zijn activistisch verhaal. Tot slot staat de humor tussen acteur Frank Langella als rechter Julius Hoffman en de rest van de beklaagden in The Trial of the Chicago 7 niet mis, maar de controverse 

Kortom, met The Trial of the Chicago 7 mag Aaron Sorkin opnieuw een versie van A Few Good Men brengen. Deze keer aangepast aan zijn context en beschikbaar op stream via Netflix. But nothing beats the original, weliswaar.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter