Monster Hunter Steelbook 4K recensie

Monster Hunter Steelbook recensieMonster Hunter ***

Regie: Paul W.J. Anderson (Resident Evil, Death Race, Pompeii)

Met Milla Jovovich, Tony Jaa, T.I., Ron Perlman, Diego Boneta, Meagan Good, Josh Helman, Jin Au-Yeung,…

Speeltijd: 103′

Ga kijken als je hield van de Resident Evil-franchise.

Het verhaal: In Monster Hunter word je meegenomen naar een andere wereld, een wereld vol gevaarlijke en machtige monsters die met een dodelijke wreedheid over hun territorium regeren. Wanneer Captain Artemis en haar eenheid door een plotse zandstorm in een nieuwe wereld terechtkomen, ontdekken de soldaten tot hun schrik dat deze vijandige en onbekende omgeving bewoond wordt door gigantische en angstaanjagende monsters die bestand zijn tegen hun wapens. Terwijl ze wanhopig proberen te overleven, ontmoeten ze de mysterieuze Hunter, die de machtige wezens dankzij zijn unieke vaardigheden steeds één stap voor is. Naarmate Artemis en Hunter naar elkaar toe groeien, ontdekt ze dat hij deel uitmaakt van een team geleid door de Admiral. Omdat hun wereld vernietigd dreigt te worden door een groot gevaar, bundelen de moedige krijgers hun unieke krachten en verenigen ze zich voor de ultieme krachtmeting.

Monster Hunter recensie

Ons verdict: Het euvre van Paul W.S. Anderson vergelijken met dat van Michael Bay toont dat je  als filmliefhebber inzicht hebt. Beide Amerikaanse regisseurs zijn gekend voor hun bombastisch & typische Hollywoodiaans geknal in blockbusters en ook hebben beiden zich stukgebeten op een franchise. Bay met Transformers & Anderson met Resident Evil. Toen werd aangekondigd dat Anderson samen met zijn ex-vrouw & gewezen Resident Evil-hoofdrolspeler opnieuw het verhaal van een game-franchise ging brengen, konden we onze mond niet houden van het lachen. Maar kijk, een pandemie verder en we vinden het plots zo erg niet meer om een Resident Evil-clone te zien.

Monster Hunter Steelbook 4K recensie

Monster Hunter vergelijken met Resident Evil gaat niet volledig op. De monsters doen eender terugdenken aan een Game of Thrones of The Mandalorian S2, maar het ritme en de verhaallijn doen wel terugdenken aan de originele Resident Evil met een knipoog naar Resident Evil: The Final Chapter met zijn zanderige achtergrond. En het scoort vanwege zijn fris concept en gevatte verhaallijn goede punten. Ook de CGI is van goede kwaliteit, terwijl Anderson zijn kunde als actieregisseur goed in de verf zet. De hele boel wordt bovendien goed bekrachtigd door het duo Mila Jovovich & Tony Jaa. Maar verwacht niets vernieuwd van cast & crew en verwacht ook niet dat deze gameverfilming potten faat breken bij fans.

Kortom, same old, same old. Monster Hunter had beter in bioscopen verschenen, maar met een 4K-projector + een lekkere 4K-steelbook (exclusief op MediaMarkt.be) halen we het bioscoopgevoel toch even in huis om de gloriejaren van Paul W.S. Anderson opnieuw boven te halen. Jullie ook?

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter