Pompeii review

Pompeii poster met Kiefer Sutherland, Kit Harington en Emily BrowningPompeii *** 1/2

Regie: (Resident Evil, Death Race)

Met , , , , , , ,…

Speeltijd: 105′

Ga kijken als je hield van een combinatie van Rome met 2012.

Het verhaal: De Keltische krijger Milo wordt als slaaf gedoemd om in de gladiator-gevechten van Pompeï te triomferen, terwijl de corrupte Romeinse senator Corvus probeert een grip te krijgen op de familie van Severus en de vulkaan Vesuvius op het punt staat te springen.

Adewale Akinnuoye-Agbaje & Kit Harington in Pompeii

Ons verdict: Paul W.S. Anderson is gekend voor zijn eerder spectaculaire bewerkingen in Hollywood: Death Race & Resident Evil-films kan je nu niet echt hoogstaand Oscar-voer noemen, maar zijn films zijn wel bombastisch en entertainend. Met Pompeii overtreft de regisseur zich door het accent lichtjes op het concept en verhaal te zetten. Het Roland Emmerich-effect blijft dus uit, maar in de plaats krijg je een sterk verhaal, een mooie romance tussen & , een uitstekend einde en ijzersterk acteerwerk van , en . Enkel stelde teleur in zijn eerder 90-ies georiënteerde bad guy rol als senator Quintus Attius Corvus. En de geschiedenisboeken worden tactisch aan de laars gelapt, maar we hadden niets anders verwacht van Hollywood.

Kortom, Pompeii is het strafste na Resident Evil wat we van regisseur tot hiertoe te zien kregen. Bekijk onderaan Citizen of Pompeii, The Gods Spared Me, He Would Not Dare & To The Harbor om te kijken of de film in jullie smaak valt:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.