The Unborn review

The Unborn ***

Regie: David S. Goyer (Blade: Trinity)

Met Odette Yustman, Gary Oldman, James Remar, Cam Gigandet, Meagan Good, Carla Gugino, …

Speeltijd: 87′

Ga kijken als je hield van The Grudge**** en The Ring*****.

Het verhaal: Casey Beldom is een bloedmooie jongedame die haar moeder heeft moeten afgeven na een zelfmoordpoging in een creepy opvangtehuis. Op een dag wordt ze achtervolgd door een kwaadaardige demon, die het gemunt heeft op haar hele familie en vriendenkring. Heel geheimzinnig veranderen haar ogen ook stelselmatig van kleur, een verschijnsel dat alleen voorkomt bij tweelingen.

Ons verdict: De aangename poster van het adembenemende achterste van Odette Yustman (bekend van Cloverfield) leidde mij op een late avond in de week tot the Unborn. The Unborn heeft een betrekkelijk lage schrikfactor, maar je kan het wel één van de betere horrorfilms noemen: Aardig camerawerk, een perfect gecast filmkoppel (Odette Yustman en Cam Gigandet), vernieuwende storyboards (een aaanvalscène van een demon met een oude vrouw in de spotlight, een moordzuchtig jongetje met een houthiep) en een verrassend verhaal met Dybbuk & Joods mysticisme als onderlijnende trefwoorden. Het enige wat echt ontbreekt, is een grauwere verfilming waardoor de film echt vies wordt. The Grudge en The Ring steken op dat vlak torenhoog boven The Unborn.

Kortom, The Unborn moet je als horrorliefhebber gezien hebben en liefst op een donkere nacht in jouw eigen slaapkamer. Via deze link kan je heel wat filmpjes zien van The Unborn, geschreven en geregisseerd door David S. Goyer. Onderaan de beste stukken uit de film:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “The Unborn review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter