Encanto recensie op Disney Plus België

Encanto recensie op Disney Plus BelgiëEncanto ***

Regie: Jared Bush, Byron Howard & Charise Castro Smith (Zootopia, Rapunzel)

Met de Engelstalige stemmen van Stephanie Beatriz, Rhenzy Feliz, Diane Guerrero, Wilmer Valderrama, Jessica Darrow, Carolina Gaitán, Adassa, John Leguizamo, Alan Tudyk,…

Speeltijd: 102′

Ga kijken als je hield van Coco.

Het verhaal: Welkom bij de familie Madrigal! In Encanto ontdekt Mirabel – het enige gewone lid van haar buitengewone familie – dat de magie rondom hun huis in gevaar is en dat zij misschien de laatste hoop is om haar familie te redden.

Encanto recensie op Disney Plus België

Ons verdict: MoviePulpers, het animatiegenre heeft al een stevige evolutie doorgemaakt. Van Disney-klassiekers zoals Lion King, Bambi, Alice in Wonderland & Lady en de Vagebond tot hedendaagse uitvoeringen voor volwassenen zoals Coco, Soul, Frozen & Sausage Party, voor ieders is er wat wils. Dezer dagen is het dan ook moeilijk om te achterhalen of een tekenfilm gemaakt is voor jong, oud of gewoon jong & oud. Eén ding is zeker: met Encanto probeert Disney Animation Studios na Frozen 2 & Vaiana opnieuw op zoek te gaan naar diversiteit in de 3de Wereld, want voor de eerste keer in jaren geeft het Latino-inspiratie in zijn verhaal verwerkt (Coco was van Pixar Studios, niet Disney Animation Studios voor alle duidelijkheid).

Encanto recensie op Disney Plus België

Daar zit dan misschien ook de troef van Encanto. Het kaart op een empathische manier o.m. de Spaanse overheersing aan in CEntraal- & Zuid-Amerika, maar ook de diverse gebruiken van Zuid-Amerikaanse landen zoals Colombia krijgen eindelijk een plaats. So far so good. Encanto is weliswaar geen vlotte film om naar te kijken en zijn uitwerking laat in het geheel wat te wensen over. Encanto is een beetje te lang en één & al Lin-Manuel Miranda (Hamilton, In the Heights, Tick, Tick,… Boom!) wat je moet liggen. De moeilijke liedjes van nieuw Hollywood musical talent is bonvedien iets teveel voor de Vlaamse productie, dus schakel best over op Engels als je kan. Maar de magische familie Madrigal heeft ook iets minder mojo als bvb. deze van Miguel uit Coco. De animatie is weliswaar opnieuw van topniveau en toont maar eens hoever Disney Animation Studios voor staat tegenover iedereen in de sector. De details in de beelden en de animatiefiguren zijn verbluffend.

Kortom, net zoals vorig jaar trakteert Disney Plus ons tijdens een coronagolfje met een leuke animatiefilm voor jong & oud, maar Encanto is geen Soul of Coco. Oordeel zelf op Disney Plus België!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.