De Baba Yega filmbespreking

Bab Yega Film recensieBaba Yega * 1/2

Regie: Michael Van Ostade (Songs From the Outside) & Andrew James Van Ostade

Met Barbara Sarafian, Rik Verheye, Tom Audenaert, Stefaan Degand, Joke Devynck, Sam Louwyck, Adja Fassa en de 5 Baba’s natuurlijk

Speeltijd: 82′

Ga kijken als je hield van andere Vlaamse troep zoals FC De Kampioenen, Buurtpolitie: De Tunnel & K3: Love Cruise.

Het verhaal: Eén van de vijf Baba’s verdwijnt nadat ze vanuit de ruimte op Aarde crashen en de vrienden gaan op zoek. Algauw komen ze de kwade Cordelia Zen tegen die alle lol uit de kinderen haalt voor zichzelf.

De Baba's uit de Baba Yega film zetten Kinepolis Antwerpen op stelten

Ons verdict: Ja, je leest het goed… Baba Yega, de ‘stoere’ breakdancers die Belgium’s Got Talent wonnen in 2016 krijgen hun eigen Vlaamse film. Met een bombastisch intrede overbevolkte de aanhang van het quintet Kinepolis Antwerpen het voorbije weekend en heel België zal het geweten hebben. Joy! De energieke dans van de Vlaamse versie van Daft Punk is op zich nog leuk om te zien op een podium, maar de verhaaltjes waarmee de groep zijn intro’s doet, zijn ronduit belachelijk. En laat dat nu exact datgene zijn waarmee ze naar de bioscoop komen. Gedurende bijna anderhalf uur worden we beladen met goedkope special effecten, een kinderachtig scenario, afgeripte neon-afschriften van Patser & John Wick en povere slapstick door de Baba’s, het komisch duo Tom Audenaert & Rik Verheye die de Janssens & Janssens van de hoop moeten voorstellen en Barbara Sarafian die de Rita Repulsa van de film moet imiteren. Enkel de dance acts moeten af en toe soelaas brengen, maar zelfs dat vonden we niet meer zo spectaculair als voorheen. We are not impressed.

Kortom, kijk misschien best even terug naar de optredens van Baba Yega tijdens Belgium’s Got Talent in 2016, maar laat de Baba Yega film even aan je voorbij passeren.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter