In productie: De Vlaamse boksfilm Cool Abdoul met Nabil Mallat

Eerste kijk op Nabil Mallat in Vlaamse boksfilm Cool Abdoul
© Nathalie Dolmans

Wow, de eerste langspeelfilm van regisseur Jonas Baeckeland belooft meteen een uppercut uit te delen, want er komt een verfilming van het levensverhaal van de beroemde/beruchte Belgische bokser Ismaïl Abdoul. De film krijgt de naam Cool Abdoul naar de bijnaam die Ismaïl Abdoul kreeg in de ring. De opnames gaan op maandag 27 januari 2020 van start en kunnen rekenen op een mooie hoofdcast met onder andere Nabil Mallat (Patser, Rafaël, De Dag) als Ismaïl, Anemone Valcke (Aanrijding in Moscou, Offline, Brasserie Romantiek) als Sylvie, Johan Heldenbergh (Mijn Vader is een Saucisse, The Zookeeper’s Wife, The Hummingbird Project) als Ron & Steef Cuijpers (Wolf) als Mike. Cool Abdoul wordt op 11 november 2020 in Belgische bioscoopzalen verwacht.

Jonas Baeckeland is een nieuwe naam in de Vlaamse filmwereld, maar schreef en regisseerde eerder 4 kortfilms. Dit waren La Proie, Gestreept, Salto Mortal & Twelve Going on to Sixty die uitgebreid reisden, in competitie waren en awards wonnen op key festivals zoals Locarno, Raindance, Karlovy Vary, L.A. Shorts Fest, Geneva Tout Ecran, Film Festival Gent,… Hij slaat de handen in elkaar met Potemkino om zijn eerste langspeelfilm – Cool Abdoul – naar het grote scherm te brengen. Fikry El Azzouzi & Wouter Van Haver werkten mee als co-scenaristen aan dit krachtige verhaal. COOL ABDOUL wordt verder geproduceerd door Lize Lefaible &Peter De Maegd voor Potemkino Port, in co-productie met N279 Entertainment (NL) & Beluga Tree (BE). De film kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Nederlands Film Fonds, Fédération Wallonie-Bruxelles, Stadsmarketingfonds Gent, de Production Incentive van het Nederlandse Filmfonds en de Belgische Tax Shelter maatregel via Belga Productions, in samenwerking met Media Creative Europe, Sources 2 Script Development Workshop en Kinepolis Film Distribution (KFD).

SYNOPSIS: Deze biopioc focust op de ‘rise and fall’ van Ismaïl ‘Cool Abdoul’. Deze topatleet had één doel: als bokser de absolute top bereiken. Maar op zijn weg naar de top raakt hij steeds meer verstrikt in een web van foute keuzes en criminaliteit. Gelukkig daagt Sylvie, de liefde van zijn leven, hem uit om de confrontatie met zichzelf en zijn daden aan te gaan.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter