Beau Sejour S2 DVD recensie

Beau Sejour S2 DVD coverBeau Séjour S2 ****

Regie: Kaat Beels (Tabula Rasa, Facades) & Nathalie Basteyns (Facades, Beau Sejour) / Bedenkers: Sanne Nuyens (Beau Sejour), Bert Van Dael (De Twaalf) & Roel Mondelaers (De Vijfhoek)

Met Gene Bervoets, Emilie De Roo, Katelijne Verbeke, Greet Verstraete, Tom Vermeir, Sam Louwyck, Titus De Voogdt, Janne Desmet, Lize Feryn, Louise Talpe,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Over Water & Beau Sejour.

Het verhaal: Deze tweede reeks van de succesvolle dramaserie speelt zich dit keer af in Zeebrugge, onder andere bij de Belgische Marine. Voormalig marinecommandant Maurice ziet zijn eigen lijk hangen aan de mast van de zeilboot Beau Séjour. Hij gelooft niet dat hij zelfmoord heeft gepleegd en wil zijn familie ervan overtuigen dat er meer aan de hand is. Daarom begint hij zijn eigen dood te onderzoeken.

Gene Bervoets in Beau Sejour seizoen 2

Ons verdict: België is ook niet ontsnapt aan de hele streamingrevolutie met kwalitatieve series zoals Tabula Rasa, De Twaalf, Over Water, De Bende van Jan de Lichte, Fair Trade  & Beau Sejour als gevolg voor de Vlaamse kijker. Centraal in deze (r)evolutie staat een sterk damesduo, regisseuses Kaat Beels & Nathalie Basteyns die hun naam maakte met het mooie Facades maar met Tabula Rasa & Beau Sejour één van de strafste Vlaamse series aller tijde maakten. Ze zijn nu terug met het 2de seizoen van Beau Sejour die het kernidee van een dode die ronddwaalt op aarde opnieuw opneemt, maar een geheel nieuwe cast met namen zoals Gene Bervoets, Emilie De Roo, Katelijne Verbeke, Greet Verstraete, Tom Vermeir, Sam Louwyck, Titus De Voogdt, Janne Desmet, Lize Feryn, & Louise Talpe.

Beau Sejour seizoen 2 begint heel eigenzinnig met het karakter van de Belgische kust die al meteen vanaf de eerste minuten de kop komt opsteken. Samen met de heerlijke West-Vlaamse eigenheid van de cast heeft dit een heel andere swung aan dit nieuwe seizoen van Beau Sejour. Hetzelfde sluimerend tempo’tje van het 1ste seizoen van Beau Sejour heerst opnieuw dit nieuwe seizoen en in combinatie met de fraaie cinematografie die we kennen uit Over Water & Facades zie je meteen dat Beau Sejour van een hoog kaliber is als de doordeweekse Vlaamse fictie. Gene Bervoets toont opnieuw zijn tanden als hoofdacteur, terwijl de hele cast elks hun tandje bijsteken om Beau Sejour S2 tot een goed einde te brengen. De crew kreeg ook wat meer budget wat resulteerde in een storm op zee-scène die de allure van een Lost achternagaat. Topwerk! Tot slot zijn ook deze keer de plotwending de troef van dit nieuwe seizoen van Beau Sejour en brengen de makers eindelijk een vervolg op een succesvolle Vlaamse titel om trots op te zijn. Dit moet één van de eerste Vlaamse reeksen zijn die dit doen, laat staan dat Vlaanderen zich voor het eerst waagt aan een anthologie.

Kortom, Beau Séjour S2 is weer topfictie van eigen bodem en dat voor een 2de seizoen! Eindelijk een ware opvolger dankzij de hele cast & crew. Laat dit in huis op DVD!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter