F*** You Very Very Much recensie op Streamz [eerste indruk]

F*** You Very Very Much recensie op Streamz [eerste indruk]F*** You Very Very Much ***

Bedenker: Bert Scholiers (Charlie en Hannah gaan uit, Sprakeloos) / Regie: Jonas Govaerts (Welp, HAZARD) / Producent: Malin-Sarah Gozin (Tabula Rasa, Professor T.)

Met Frances Lefebure, Evelien Bosmans, Daphne Wellens, Jonas Geirnaert, Patrick Vervueren, Boris Van Severen, Els Olaerts, Damiaan De Schrijver,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 30 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Mijn Slechtste Beste Vriendin & The Best or Dorien B.

Het verhaal: An breekt met haar bestaan zoals het is en beslist om van dag tot dag te leven, zonder plan. Ze dumpt haar partner, neemt ontslag en neemt zich voor alleen nog maar eerlijk te zijn tegen andere mensen en zichzelf. Met alle gevolgen van dien.

Ons verdict: Als ik een titel lees zoals F*** You Very Very Much, dan zal ik zoals heel Vlaanderen terugdenken aan het hitliedje van Lily Allen. Prettig gestoord is het eerste waar je zal aan denken aan je begint om deze serie te bingen op Streamz.

Met een zware dosis metafictie maakt F*** You Very Very Much een vliegende start. Een start die een stuk sterker is dan die andere vriendinnenserie op Streamz, Mijn Slechtste Beste Vriendin, en het houdt ook stand naargelang de Vlaamse reeks volgt. Daarin zie je meteen de creatieve inbreng van schrijfster Malin-Sarah Gozin die met Tabula Rasa een van de sterkste Vlaamse serie ooit neerschreef en bedenker Bert Scholiers ondersteunde voor FYVVM. In combinatie met co-regie van Jonas Govaerts is F***You Very Very Much een kleine reunie van het duo die ook samenwerkten voor de gewezen VRT Nu-serie, maar dan in een compleet nieuw genre & setting. De dialogen van F*** You Very Very Much zijn ook een troef en hebben meer power dan een Best of Dorien B, een ander Vlaamse werk waarin een vrouw haar eigen realiteit in twijfel trekt. Qua humor raakt F*** You Very Very Much net niet het niveau van Glad IJs, maar dat heeft misschien eerder te maken met de cast die toch iets minder starpower heeft dan Glad IJs. Het trio Frances Lefebure, Evelien Bosmans & Daphne Wellens is daarentegen mooi gecast samen.

Kortom, laat ons F*** You Very Very Much de Vlaamse versie van Fleabag noemen. Het is al even prettig gestoord als Glad IJs en mag je daarom gerust de vrouwelijke evenpartner noemen. Nu beschikbaar op Streamz.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter