Kevin Janssens in Rough Diamonds recensie op Netflix België

Rough Diamonds seizoen 1 recensie op Netflix België

Rough Diamonds seizoen 1 recensie op Netflix BelgiëRough Diamonds ****

Bedenkers: Yuval Yefet & Rotem Shamir (Fauda, Line in the Sand) / Regie: Cecilia Verheyden (Ferry)

Met Kevin Janssens, Dudu Fisher, Yona Elian, Mendy Cahan, Marie Vinck, Els Dottermans, Ini Massez, Gene Bervoets, Robbie Cleiren, Jeroen Van der Ven, Sofie Decleir,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Spider in the Web, Disobedience & Unorthodox, maar ook Over Water S1 & Fair Trade S1.

Het verhaal: We volgen Noah Wolfson, een man die terugkeert naar Antwerpen nadat hij jaren geleden zijn familie en de ultraorthodoxe Joodse manier van leven de rug heeft toegekeerd. Hij ontdekt dat zijn broer het eens zo machtige familiebedrijf in de problemen heeft gebracht door diamanten te verhandelen met schimmige partners. Ondanks de gespannen relatie met zijn ouders, broer en zus, probeert Noah de zaak te redden. Hij heeft één doel: de eer van zijn familie herstellen. Al loopt dat niet altijd even vlot. Integendeel. Het markeert de start van een lawine aan problemen. Het gezin wordt tegen wil en dank de criminele onderwereld ingezogen. Daarnaast blijft Noah worstelen met de orthodoxe manier van leven. De ooit zo eendrachtige en machtige familie Wolfson is compleet verdeeld over de terugkeer van Noah en over de toekomst van hun diamantbedrijf.

Rough Diamonds recensie op Netflix België met Kevin Janssens

Ons verdict: Ah, MoviePulpers, Antwerpen. De Koekenstad. 2de grootste havenstad van Europa, 2de belangrijkste petrochemie in de wereld. Je zou daarbij al bijna de prestigieuze diamanthandel vergeten, zoals ook de allure die de grootste stad van Vlaanderen heeft in lokale films & series. Deze werelden komen nu samen in de nieuwste Netflix-serie Rough Diamonds door Yuval Yefet, Rotem Shamir & Cecilia Verheyden met Vlaamse namen zoals Kevin Janssens, Marie Vinck, Els Dottermans, Ini Massez, Gene Bervoets & Sofie Decleir en internationale namen zoals Dudu Fisher, Yona Elian & Mendy Cahan.

Rough Diamonds recensie op Netflix België

Met co-producties is het altijd moeilijk om de juiste balans te vinden tussen de verschillende landen die subsidiëren, maar met Rough Diamonds loopt de mix tussen het Vlaams, Yiddish & Engels heel vlot. Rough Diamonds voelt daarom zeer natuurlijk aan na het kijken van de eerste 2 afleveringen en zet zich door tot het einde met zijn authentieke karakter. Het helpt natuurlijk dat er zoveel locaties van de Joodse buurten & gebouwen in 2018 Antwerpen (Stadspark, Charlottalei, Stationsbuurt, Diamond district, Belgiëlei, Berchem, Zurenborg,…) verschijnen in de reeks om het authentiek karakter te stimuleren. Meer te weten komen over de gesloten orthodox-joodse gemeenschap is altijd een pluspunt voor films of series om de nieuwsgierigheid in de kijker aan te wakkeren, maar Rough Diamonds gaat nog een stuk verder en is in mijn ogen één van de beste adaptaties in het subgenre als je het vergelijkt met een Unorthodox of Disobedience. Bovendien profiteert het internationale Rough Diamonds van toptalent van Vlaamse bodem, want het is straf te zien hoe Kevin Janssens, Ini Massez, Robbie Cleiren & Marie Vinck vlot Yiddish spreken in combinatie met het Nederlands en daarbij helemaal in hun rollen opgaan. Fantastisch om te zien! Met 8 afleveringen van zo’n 50 minuten per aflevering houden de makers van Fauda het tempo erin zonder in al teveel drama te hervallen om de show interessant te houden. De ontknoping van Rough Diamonds ontleent zich weliswaar aan heel wat familiedrama, maar de makers laten zich niet foppen. Tot slot is de editing van Rough Diamonds een stuk scherper als een Undercover waardoor we dit één van de strafste co-producties vinden met een Vlaamse karakter.

Kortom, de decennialange Joods-Belgische integratie komt na de Antwerpse diamanthandel opnieuw mooi tot zijn ontplooiing in Rough Diamonds. Meer van dit soort Europese co-producties op Netflix!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter