Spider in the Web recensie op Film Festival Oostende

Spider in the Web recensie op Film Festival OostendeSpider in the Web ** 1/2

Regie: Eran Riklis (Shelter, The Syrian Bride, Lemon Tree)

Met Ben Kingsley, Monica Bellucci, Italy Tiran, Itzik Cohen, Filip Peeters, Hilde Van Mieghem, Luk Wyns, Marcel Hensema, Mathijs Scheepers

Speeltijd: 113′

Ga kijken als je hield van The Spy, Bullets & Grenslanders.

Het verhaal: Spider in the Web vertelt het verhaal van Mossad spion Adereth die aan de vooravond van zijn pensioen aan een laatste geheime missie door België en Nederland begint. Een poging om zijn verleden af te schudden biedt zich aan wanneer Adereth een link naar de onderwereld van chemische wapenverkoop aan het Midden Oosten ontdekt. Zijn doelwit, de raadselachtige Angela, zijn oversten die zijn methoden in vraag stellen en de jonge Mossad agent Daniel in zijn kielzog, vertroebelen zijn missie. Adereth komt terecht in een web van verraad en bedrog.

Bong Joon-Ho's Parasite recensie op Film Festival Oostende

De setting: Vanuit pure liefde voor de cinema heeft een kleine kern van filmliefhebbers (met vallen en opstaan) een festival uitgebouwd met een eigen dynamiek. En dat sinds 2007, want Film Festival Oostende 2019 is aan zijn 13de editie toe. Het Filmfestival van Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de allerlei competities, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van De Ensors, de enige echte Vlaamse filmprijzen in België. Sinds de start van het festival in 2007 is er zowel nationaal als internationaal talent op onze rode loper te bewonderen (o.m. Jean-Claude Van Damme, Veerle Baetens, Matthias Schoenaerts, Matteo Simoni) en dit jaar kunnen we rekenen op rekenen actrice Lynn Van Royen, die als Master voor FFO2019 geldt, maar ook Monica Bellucci, Koen De Bouw, Jan Decleir, Johan Heldenbergh & Veerle Baetens. Tot slot krijgen we dit jaar nog als openingsfilm The Best of Dorien B en als slotfilm Bastaard te zien op het Filmfestival van Oostende.

De mooie Monica Bellucci op Spider in the Web recensie op Film Festival Oostende

Ons verdict: Antwerpen alsook Brussel en het Zuiden van Nederland zijn het tafereel van de internationale film Spider in the Web door de Israëlische regisseur Eran Riklis, maar dat is niet altijd een goed ding. Buiten het feit dat de promotie voor Belgische & Nederlandse lekkernijen & specialiteiten er dik op ligt, getuigt Spider in the Web van een intelligent plot in een context die smaakmakend is hoewel ze wel al merenmaals aangehaald werd door Europese content in het verleden (ik denk maar aan het recente Bullets). Maar in het algemeen is Spider in the Web geen goede film vanwege de uitwerking die te wensen overlaat. De amateuristische editing zorgt ervoor dat het samenspel tussen Ben Kingsley & Monica Bellucci slaapverwekkend wordt vanaf de eerste minuten, laat staan dat het beide topacteurs ook hun niveau halen uit films zoals Irreversible of Schindler’s List. Ondanks het occassioneel geslaagde shot is de cinematografie & enscenering  van lage kwaliteit, gezien we niet meer leven in tijden waarin De Zaak Alzheimer de referentie van het camerawerk moet zijn. Met zijn speelduur van bijna 2 uur is Spider in the Web ook een stuk te lang en op geen enkel moment wordt de suspense op een mooie manier uitgebouwd. Tot slot kunnen de Vlamingen onder ons genieten van leuke gastrollen door Filip Peeters, Hilde Van Mieghem, Luk Wyns & Mathijs Scheepers, maar als dat de manier is om onze landgenoten aan een internationale carrière te brengen, hebben we er onze bedenkingen bij.

Kortom, allemaal goed en wel dat Monica Bellucci naar Oostende afzakt, maar kijk dit weekend misschien beter naar The Spy dan Spider in the Web.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter