Lynn Van Royen wordt de nieuwe master voor het Filmfestival van Oostende 2019, Monica Bellucci is internationale gast

Lynn Van Royen wordt de nieuwe master voor het Filmfestival van Oostende 2019

Groot nieuws in filmland, want Lynn Van Royen volgt Matteo Simoni op als Master van het Filmfestival van Oostende. Lynn Van Royen (29 jaar) is daarmee de jongste Master ooit van het festival, maar ondanks haar jeugdige leeftijd heeft ze al een behoorlijk palmares op haar naam staan. De actrice was onder meer te zien in Tabula Rasa, Beau Séjour, The Team 2, De Luizenmoeder, De Dag & binnenkort ook in  De Twaalf. Het is dan ook een hele eer dat ze de taak als master op zich wil nemen. Lynn kiest als Master voor het thema Leading ladies: vrouwen die zelf hun keuzes maken en daar ook volledig voor gaan. Vrouwen die zich niet bij grenzen neerleggen, maar grenzen verleggen. Lynn wil met haar thema de stereotypen loslaten en opkomen voor inclusie.

Lynn van Royen aan het woord: “Ik was vereerd dat ze me vroegen of ik de volgende Master wilde zijn voor FilmFestival Oostende, het is een mooie reeks van Masters om bij aan te mogen sluiten. Stuk voor stuk mensen waar ik naar op kijk, zowel op professioneel als op menselijk vlak. Ze hebben een visie, een mening, een kunde. Dus ik voelde meteen al de druk om de volgende te zijn. Peter stelde me gerust, dat ik het allemaal niet te ver hoefde te gaan zoeken. Slaap er eens over en het zal wel komen. Eigenlijk had ik vrij snel beslist om vrouwen in de kijker te zetten.

Vrouwen ja, zonder adjectief. Niet sterk, stoer, sexy of slim. Nee, vrouwen. Die wel durven, die veel over hebben voor waar ze in geloven en die daar voor staan, en daar door gaan. Die los van commentaar toch doen wat zij denken dat ze moeten doen. Soms maken hun beslissingen hun tot pioniers, andere keren zich tot een minder opvallend maar even vervullend bestaan,- maar elke keer was het wel HUN  beslissing, en niet één die werd opgelegd door iemand anders.

Ik heb een enorm respect voor mensen, man of vrouw, die de kracht vinden en het lef om hun leven in handen te nemen, op welke manier dat dan ook is. Het gaat niet alleen om carrière maken en kinderen krijgen, maar ook om te stoppen met vergalopperen in de drukte, of om durven hulp vragen wanneer het nodig is. WAT ze beslissen maakt me niet uit, dat zij ZELF beslissen wel.  Hier gaat het heel concreet dus om ‘leading ladies’, zij leiden hun eigen leven. Met vallen en telkens weer opstaan, soms met steun en soms zonder.

De personages in de films die ik tot hier al selecteerde, botsten vanuit hun situatie, achtergrond, geaardheid, ambitie, kleur of voorkeur tegen de normen, tegen de ‘normaal’, tegen de grenzen waarachter zij hun toekomst of uitkomst zagen.  Ze botsten omdat ze er voorbij wilden, ze leggen zich niet neer bij de grenzen maar verleggen ze. Ze buigen hun begrenzing om in kracht, kracht om ‘ja’ of ‘nee’ te zeggen, kracht om hun eigen lot in handen te nemen en zetten op die manier een voorbeeld.

Het klinkt misschien een tikje onnozel maar Pipi Langkous die zegt ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’ zou in ieders hoofd geprent moeten zitten. Geen stereotiep, geen afgebakend denken,  geen vooroordeel en gewoon géén oordeel for that matter.”

 

Lynn van Royen was te zien in de televisiereeksen 180, Dubbelleven & De Ridder. Vlaanderen leerde haar nog beter kennen dankzij haar acteerwerk in de bekroonde televisieserie Marsman, waarin ze de dochter van hoofdrolspeler Jurgen Delnaet vertolkt. Ze was te zien als Nina Beernaert in de voetbalreeks Spitsbroers en werd voor haar acteerprestaties als Kato Hoeven in Beau Séjour gelauwerd als Beste actrice op het televisiefestival van Monte Carlo. De succesvolle reeks werd opgepikt door streamingdienst Netflix waardoor een internationaal miljoenenpubliek haar aan het werk kon zien. Andere interessante rollen volgden snel: zo speelde ze naast Veerle Baetens in de internationaal gerenommeerde serie Tabula Rasa en vertolkte ze de Belgische hoofdrol in het tweede seizoen van de succesvolle Duitse-Deense-Belgische coproductie The Team. Ze speelde mee in de Vlaamse reeksen De Dag en De Twaalf en speelt de hoofdrol in de succesvolle Vlaamse remake van De Luizenmoeder.

The Best Of Dorien B. wordt openingsfilm

The Best Of Dorien B. wordt openingsfilm van het filmfestival van Oostende 2019

Het Filmfestival van Oostende loopt dit jaar van 6 tot en met 14 september 2019. Op vrijdag 6 september opent het Filmfestival Oostende met The Best Of Dorien B. Leading lady Anke Blondé komt samen met cast & crew haar debuutfilm voorstellen. The Best Of Dorien B is een komisch drama over een vrouw die zichzelf tussen alle chaos door herontdekt. De hoofdrollen zijn weggelegd voor revelatie Kim Snauwaert & Jelle De Beule. Trailer kan je hier bekijken en onze spoilervrije mening kan je hier teruglezen.

 

Slotfilm wordt Vlaamse aanrader Bastaard

Slotfilm wordt Vlaamse aanrader Bastaard

Goed nieuws voor de liefhebbers van Vlaamse films, want Bastaard met Koen De Bouw & Tine Reymer, tot op heden de beste Vlaamse Film die we in 2019 in bioscopen zagen en 2de beste Belgische film na Duelles, wordt de slotfilm van het Filmfestival van Oostende. Weer een reden meer om het filmfestival te bezoeken, gezien Bastaard enkel nog maar te zien was op het Brussels International Festival of Fantastic Film. Bekijk de trailer hier en onze spoilervrije mening kan je hier lezen.

 

Monica Belluci in Oostende

Actrice Monica Bellucci, de Italiaanse schone gekend van Spectre, Twin Peaks S3, Irreversible & The Matrix Reload & Revolutions, komt eveneens een bezoekje nemen aan Oostende ter promotie van haar nieuwste film Spider in the Web. Spider in the Web vertelt het verhaal van Mossad-spion Adereth (vertolkt door Sir Ben Kingsley) die aan de vooravond van zijn pensioen aan een laatste geheime missie door België & Nederland begint. De film is geregisseerd door de Israëlische filmmaker Eran Riklis en heeft ook een aantal Vlaamse namen in de cast zoals Filip Peeters (Loft, Salamander), Hilde Van Mieghem (Tabula Rasa) & Luk Wyns (Crimi Clowns). De film speelt zich grotendeels af in Vlaanderen waarbij veel scènes in Antwerpen werden opgenomen. Monica Bellucci wordt verwacht op zaterdag 7 september 2019 op het Filmfestival van Oostende.

 


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter