Lost Luggage recensie op VRT Nu [eerste indruk]

Lost Luggage recensie op VRT Nu [eerste indruk]Lost Luggage ****

Bedenker: Nathalie Basteyns, Kaat Beels & Ibbe Daniëls (FacadesTabula RasaBeau Sejour S2)

Met Lara Chedraoui, Isabelle Van Hecke, Yassine Ouaich, Elias Vandenbroucke, Jeroen Van der Ven, Oscar Van Rompay, Mattias Van de Vijver, Jaak Van Assche, Babetida Sadjo, Frieda Pittoors,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Facades & Zagros.

Het verhaal: 10 dagen na de vreselijke gebeurtenissen van 22 maart krijgt Samira Laroussa – politievrouw met half-Marokkaanse roots – de opdracht om de honderden stuks bagage en persoonlijke items die achtergebleven zijn in de vertrekhal te ordenen en terug te bezorgen aan de eigenaars of nabestaanden. Bij elke ontmoeting voelt Samira het verdriet, maar ook de moed en de hoop van de slachtoffers. Ze beseft dat haar missie van groot belang is voor het herstel van deze mensen en stort zich met extreme overgave op haar taak, maar ze vergeet daarbij één ding: dat ze ook voor zichzelf moet zorgen. Ook zij moet aan de slag met haar eigen trauma van die dag, en met spoken uit haar verleden.

De cast van Lost Luggage recensie op VRT Nu

Ons verdict: 22 maart 2016. Een datum voor ons Belgen die aanvoelt zoals het 9/11 van de Verenigde Staten. Een dag waarin terreur zegevierde, een dag waarop de tijd even stil stond…

Tabula Rasa-duo Nathalie Basteyns & Kaat Beels sloegen de handen in elkaar met Ibbe Daniëls om een televisieserie te maken van de traumatische gebeurtenissen in Zaventem in 2016 rond de verloren bagage van de slachtoffers van de aanslag door Ibrahim El Bakraoui, Najim Laachraoui & Mohamed Abrini onder leiding van Salah Abdeslam. Bij deze zware materie moet het dan ook niet verbazen dat de pilot door merg & been gaat met aangrijpende verhalen van de slachtoffers & de hulpverleners. Vlaanderen laat daarbij even de politiethriller achterwegen en focust op wat moet met deze tragedie: drama. Met een serene karaktertekening maar ook mise-en-scèene zetten de gewezen filmmakers van Facades hun handelsmerk op de serie met nieuwkomer Lara Chedraoui die meteen de leiding neemt zowel als personage als (hoofd)figurante. Lost Luugage krijgt alle toeters & bellen van een typische coproductie door De Mensen met de steun van onder meer Arte, dus verwacht op het vlak van beelden, cinematografie & meer dat deze serie het niveau van een Beau Sejour, Undercover of binnenkort Diamonds probleemloos zal halen. Tot slot is Lost Luggage een mooie Belgische blend van Nederlands- & Franstalige content en dus meer dan enkel maar de zoveelste Vlaamse serie op VRT. Nee, dit heeft meer in zijn marge!

Kortom, met Lost Luggage heeft Vlaanderen weer een serie met internationale allure, maar je wordt er wel even stil van. Nu te volgen op VRT Nu!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter