Geldwolven recensie op Streamz [eerste indruk]

Geldwolven poster op StreamzGeldwolven **

Bedenker: Gijs Polspoel (Red Sonja, Spitsbroers)

Met Tom Van Dyck, Joren Seldeslachts, Yannick Jozefzoon, Monic Hendrickx, Jade Olieberg, Femke Vanhove, Kim Hertogs, Koen De Sutter, Marjan De Schutter,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 45 minuten per afleveringen

Ga kijken als je hield van Een Goed Jaar & Glad IJs.

Het verhaal: In Geldwolven volgen we Frank De Jong, een timide en loyale fraude expert bij LDV verzekeringen. Wanneer hij op een dag in de steek gelaten wordt door zijn vrouw, beslist hij zijn leven drastisch om te gooien. Hij merkt dat eerlijk zijn misschien gewoon te lang duurt en gaat in zee mee zijn absolute tegenpool Chris De Wolf. Deze charmante jongen ?leeft van dag tot dag en van de kleine oplichtingen die hij pleegt met zijn partner in crime Micky. De combinatie van Frank zijn kennis over de verzekeringswereld en het lef en overtuigingskracht van Chris en Micky zorgen ervoor dat ze snel veel geld verdienen. Voor het eerste in zijn leven overtreedt Frank de regels en ontpopt zich tot een “mastermind” die iedereen te slim af is. Maar al snel worden ze eraan herinnerd dat men zich niet tegen alles in het leven kan verzekeren…

Geldwolven recensie op Streamz

Ons verdict: Je leest het goed, MoviePulpers, de laatste dagen gaat het goed met de Vlaamse cinema. Tickets van Zillion verkopen zoals zoete broodjes, maar er komt ook veel volk naar Lukas Dhont’s Close kijken. Internationale films zoals Black Adam & Black Panther 2 krijgen het nazien, gezien we toch weten dat deze na 45 dagen op stream te zien zal zijn.

Geldwolven recensie op Streamz

Nu, laat ons de zaken een beetje relativeren, want niet alles wat Vlaams is, is goed. 2DEZIT mag dan een kijkcijfer-kanon zijn op Streamz en House of the Dragon hebben verslaan als meest populaire titels in de maand oktober van filmjaar 2022, het ging net met de hakken over de sloot in onze ogen. Dat kan niet gezegd worden van Geldwolven. De titel alleen al was ons iets te platvloers, maar zoals verwacht zit de dynamiek tussen Tom Van Dyck & Joren Seldeslachts niet snor. Laat staan dat Van Dyck zich opnieuw uitvindt als stijve & saaie verzekeringsexpert. Een weetje over verzekeringen hier en daar laat ons geen sprongetje van vreugde verrichten, want we hebben het al eens een keer gezien. Geldwolven bevindt zich immers tussen de stijl van Glad IJs (knotsgek) en De Kraak (serieus), waardoor het al snel langdradig en saai begint te worden als je terugdenkt aan de poging van Een Goed Jaar. Doordeweekse televisie. We veronderstellen dat Amazon Prime Video NL wel iets anders in gedachte had toen het zijn eerste Vlaamse titel bestelde bij de mannen van de VTM.

Bon, Geldwolven , tis ni datte. Neem eerder tijd voor De Kraak of Glad IJs te streamen in plaats van dit een kans te geven.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter