Black Adam komt in de zomer van 2022 naar Belgische bioscopen

Black Adam recensie met Dwayne Johnson

De Black Adam recensieBlack Adam ***

Regie: Jaume Collet-Serra (The ShallowsJungle CruiseThe Commuter)

Met Dwayne Johnson, Aldis Hodge, Noah Centineo, Sarah Shahi, Marwan Kenzari, Quintessa Swindell, Bodhi Sabongui, Pierce Brosnan,…

Speeltijd: 124′

Ga kijken als je hield van Shazam!

Het verhaal: Bijna 5000 jaar geleden ontving Black Adam de buitengewone krachten van de oude goden, waarna hij al vrij snel werd opgesloten in een tombe. Nu is hij weer vrij en klaar om zijn eigen vorm van gerechtigheid los te laten op de moderne wereld.

Black Adam recensie met Dwayne Johnson

Ons verdict: My God, MoviePulpers, onze recensies blijven zich maar herhalen, want geef toe? Hoelang hebben we gewacht op de nieuwe Black Adam-film met Dwayne Johnson? Hoelang hebben gewacht om te verstaan in welke richting de DC Extended Universe zal gaan? Wel, dat wachten is voorbij met de aankondiging van Black Adam door Franse regisseur Jaume Collet-Serra in Belgische bioscopen en de vele geruchten die er circuleren op het internet met betrekking tot *** .

Black Adam recensie met Dwayne Johnson

Dat we zo lang moeten wachten, heeft ook te maken met de positionering van mediacomglomeraat Warner Bros. Discovery. Het bedrijf ziet dat enkel grote franchises nog mensen naar de bioscoop lokt en het moet zijn streamingaanbod meer & meer afstemmen om ervoor te zorgen dat mensen opnieuw naar bioscopen gaan bij de volgende dure blockbuster. Dat betekent ook dat ze zich geen flops meer kunnen permitteren en daarmee moeten ze focussen op kwaliteit. Meer tijd, meer mensen, meer goedkeuring en dat van onder tot boven of visa versa. Wie weet, wordt het misschien wel de redding van cinema’s in de toekomst tegenover streaming die momenteel heer en meester is bij de entertainment-zoekende kijker. We mogen ook niet vergeten te melden dat bij het maken van een fandom of community zoveel macht bij fans is komen te liggen dat het geven waar social media naar snakt bijna de enige oplossing is tot succes. Kijk maar naar Justice League.

Black Adam recensie met Dwayne Johnson

Maar goed, Black Adam (focus Dax). De film adverteert zich quasi vanzelf, want met zo’n lange tijd van teasen zijn er al voldoende beelden de revue gepasseerd, dat het duidelijk is dat de special effects van de bovenste plank zijn. Je ziet opnieuw flarden van Man of Steel (de snelle bewegingen van de anti-held), Shazam! (zijn algemeen overkomen, tiens), Justice League (duivelse antagonist,anyone?), Aquaman (gouden pantser) & zelfs Deadpool (het masker van Atom Smasher) terug wat bijzonder cool is. Blij dat het superhelden-genre toch af en toe terug serieus mag zijn. DC Film wedt alles op Dwayne ‘The Rock’ Johnson om de DCEU terug tot leven te blazen en dat lukt ze net; met de hakken over de sloot als het ware. De voormalige worstelaar heeft bloed, zweet & tranen geïnvesteerd in het vertolken van Teth-Adam, en daar kan je alleen maar respect voor hebben. Welke acteur moet de kussentjes uit zijn pak halen om te tonen hoe krachtig hij wel is voor een superheldenrol? Henry Cavill, misschien? Anyway, een betere Black Adam zal er nooit komen en een betere rol zal er niet op The Rock zijn lijf zijn geschreven (hoewel Scorpion King toch voor ons altijd zijn beste rol zal blijven). Frans regisseur Jaume Collet-Serra is weliswaar op zijn terugkeer, gezien hij vooral projecten kiest waarin hij teveel in de plooi moet lopen van de execs dan voluit voor zijn visie te gaan. Jungle Cruise was daar het perfecte voorbeeld van en de film rond The Man in Black brengt daar weinig verandering in. Wat Hollywood allemaal niet doet om een geweldige regisseur neer te halen. Maar kijk, het is allemaal de regisseur’s schuld niet, want er heeft iets teveel volk naar het script van Black Adam gezien waardoor we een warrige structuur krijgen in een meer dan 2 uur durende actieblockbuster die veel te lang duurt en teveel plottwists heeft. Daarbovenop komt dat de ondersteuning van Dwayne Johnson door een Pierce Brosnan, Aldis Hodge, Noah Centineo & Viola Davis ondermaats is en wederom het potentieel van DC Comics niet benut wordt in mijn ogen. Tot slot toch nog even een pluim geven aan de diversiteit in deze film, want voor een blockbuster met een budget van om & bij de 200 miljoen dollar is hij toch opvallend gemixt. Liever dat dan enkel maar vrouwelijke superheldinnen in de DCEU? Toch?

Kortom, Dwayne Johnson acteert het melkzuur uit zijn lijf voor zijn rol als Black Adam. De DC Extended Universe is terug van weggeweest hoewel het idee eerder telt dan de uitvoering.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter