Sex/Life recensie op Netflix België [eerste indruk]

Sex/Life recensie op Netflix BelgiëSex/Life ***

Bedenker: Stacy Rukeyser (UnREAL)

Met Sarah Shahi, Adam Demos, Mike Vogel, Margaret Odette,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Gypsy, Fifty Shades of Grey, What If & 365 Days.

Het verhaal: Een moeder van 2 kinderen in de suburbs maakt een met fantasie geladen trip down memory lane die haar stabiele gezinssituatie op ramkoers zet.

Sex/Life recensie op Netflix België

Ons verdict: Wat een drama, die hele regenboog-heisa rond de Euro 2020 & UEFA! Het houdt ons ook bezig op MoviePulp.be, maar goed, toch een beetje op een andere manier. Wij stellen ons als verslaafde streamers de serieuze vraag of Netflix zijn aanbod nog zal kunnen aanbieden in Hongarije nu Orban zodanig de familie & kinderen wil beschermen van ‘onheil’ met zijn anti-homowet. In dat verlengde kan je ook Sex/Life toevoegen, die misschien niemand van de LGBTQI+ gemeenschap in zijn cast heeft, maar wel menig vrouwelijk lid van de familie het hoofd zal doldraaien waardoor de hegemonie van de man als hoofd van de familie weer opnieuw in twijfel wordt getrokken.

Sex/Life recensie op Netflix België

Sex/Life heeft als grote naam Sarah Shahi. Niet zo zeer vanwege het feit dat ze al haar ‘troeven’ naar voor gooit in Sex/Life, maar vanwege haar noemenswaardige bijdrage als de love interest van Bradley Cooper in Alias. Netflix doet om dat vlak opnieuw een goede casting, gezien haar jukbeenderen laten terugdenken aan de sappige Brianne Howey uit Ginny & Georgia. Klinkt misschien beetje vulgair wat we hier zeggen, maar zo bedoelen we het niet. Het blijft ons verbazen hoe Netflix nieuwe namen naar boven tovert en op die manier hitseries creëert in een mum van tijd. Want dat zal Sex/Life ook worden, gezien haar andere erotische shows zoals 365 Days het ook goed deden. Echter kan je niet verwachten van Sex/Life dat het een niveau zal halen van The Affair of Dead to Me. Daarvoor zijn vooral de dialogen lachwekkend, maar vooral komt de supporting cast zoals Adam Demos & Mike Vogel iets te flauw uit de hoek en dat verwijten we de makers. We zijn voorstanders om vrouwen meer opportuniteiten te geven in de televisie- & filmwereld, maar Sex/Life is een schoolvoorbeeld van het feit dat de feministische hefboom soms te ver doorslaat, gezien de mannenrollen zo cliché geportretteerd worden met haantjesgedrag, liefde voor voetbal & ga zo maar voort. Tot slot nog even vermelden dat Sex/Life vlot binget met zijn 50 minuten-format van 8 afleveringen en zijn mopjes rond borstvoeding konden we ook wel pruimen.

Kortom, haal dat Netflix-abonnement nog eens boven voor Sex/Life. Met Sex/Life gaat Netflix immers de Fifty Shades-franchise achterna en in zijn stal van steamy-series komt het er uit als één van de beste dankzij de betoverende Sarah Shahi.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter