One Night in Miami… recensie op Amazon Prime Video België

One Night in Miami recensie op Amazon Prime Video BelgiëOne Night in Miami… ** 1/2

Regie: Regina King

Met Kingsley Ben-Adir, Eli Goree, Aldis Hodge, Leslie Odom Jr., Lance Reddick, Joaquina Kalukango, Nicolette Robinson,…

Speeltijd: 114′

Ga kijken als je hield van Ma Rainey’s Black Bottom, The Trial of the Chicago 7, Da 5 Bloods, Monuments Men & A Very Murray Christmas.

Het verhaal: One Night in Miami is een fictief verhaal van een ongelooflijke nacht waarop zwart iconen zoals Muhammad Ali, Malcolm X, Sam Cooke & Jim Brown bijeenkwamen om hun rol in de burgerrechtenbeweging en culturele onrust van de jaren ’60 te bespreken.

One Night in Miami... recensie op Amazon Prime Video België

Ons verdict: Heel wat content neemt tegenwoordig een loopje met de realiteit. Tarantino was er pionier mee door Hitler af te slachten in Inglourious Basterds, maar ook Netflix laat je twijfelen met het recente The Queen’s Gambit. Het was inspiratie voor actrice Regina King die haar regiedebuut maakt door 4 van de grootste helden voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap bij elkaar te brengen in een fictieve nacht in Miami nadat Cassius Clay wereldkampioen werd.

Nu betreuren wel wat dat King iets teveel heeft gekeken naar hoe George Clooney aan het werk gaat als regisseur, want ook haar debuut slaat de bal mis met eindeloze dialogen die enkel in de laatste 30 minuten tot hun recht komen. En dat heeft ze vooral te danken aan een ijzersterke Kingsley Ben-Adir die zich als Malcolm X op de kaart zet, gevolgd door Aldis Hodge die opnieuw een mooie indruk nalaat na zijn prestaties in Invisible Man & Hidden Figures . Ook de belangrijke momenten in de geschiedenis worden mooi ingezet, maar de slechte start alsook het trage tempo & de onnodige speelduur van bijna 2 uur deden One Night in Miami de das om. Best spijtig, gezien je echt wel opmerkt aan de cinematografie dat One Night in Miami… van hoge kwaliteit is.

Met andere woorden, met One Night in Miami gaat Regina King de regiecarrière van George Clooney achterna en dat is geen goed nieuws. Overslaan die handel…

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter