Peaky Blinders S5 recensie op Netflix België

Peaky Blinders posterPeaky Blinders S5 *** 1/2

Bedenker: Steven Knight (Taboo, Allied)

Met Cillian Murphy, Sam Claflin, Paul Anderson, Joe Cole, Anja Taylor-Joy, Helen McCrory, Sophie Rundle, Finn Cole, Aidan Gillen, Natasha O’Keeffe, Kate Phillips, Charlie Murphy,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 45 – 60 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van het vorige seizoen van Peaky Blinders.

Het verhaal: Oktober 1929. De Peaky Blinders zijn slachtoffer van de beurscrash van Wall Street zoals zowat de hele wereld. Tommy probeert dit naar zijn hand te zetten, terwijl anderen druk zijn om hem te chanteren of te doden…

Cillian Muprhy als Thomas Shelby in Peaky Blinders S5

Ons verdict: Het 4de seizoen van Peaky Blinders betekende een eerste dipje voor de Britse serie door BBC, na een voortreffelijk opbouw met als kers op de taart seizoen 3. Het 5de seizoen brengt ondanks het hogere budget weliswaar geen soelaas met een betrekkelijk slappe pilot propvol (soms wat waardeloos) dialoog hoewel aflevering 2 meteen de puntjes op de i zet voor de serie die sinds vandaag te streamen is op Netflix België.

De cast van Peaky Blinders S5

Peaky Blinders blijft het op eigen kracht doen met 2 zaken: De kerncast van Cillian Murphy, Paul Anderson & Helen McCrory die acteren op automatische piloot en het creatieve schrijven van Steven Knight die geschiedenis combineert met het feit dat Thomas Shelby op zijn geheel eigen manier een betere man wordt. De nieuwe namen zoals Sam Claflin & Anja Taylor-Joy zijn niet van hetzelfde niveau als pakweg een Tom Hardy of Aidan Gillen, wat dan ook meteen zijn stempel zet op Peaky Blinders S5. Tot slot is ook weer deze keer de cinematografie alsook de shots om van te snoepen.

Kortom, Peaky Blinders S5 begint stilletjes aan voor de liefhebbers van de serie te worden, waar wij bij horen. Het vindt zichzelf weliswaar niet opnieuw uit.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter