Voyagers recensie

Voyagers recensieVoyagers ***

Regie: Neil Burger (Divergent, The Illusionist)

Met Tye Sheridan, Lily-Rose Depp, Colin Farrell, Fionn Whitehead,…

Speeltijd: 108′

Ga kijken als je hield van LIFE , I Am Mother, Titan & Cloverfield Paradox.

Het verhaal: Een bemanning van astronauten op een missie van meerdere generaties daalt af in paranoia en waanzin, niet wetend wat echt is of niet.

Voyagers recensie

Ons verdict: Olé! De bioscopen mogen weer open en hoewel het nog ver is van het oude, kunnen we bij MoviePulp.be als ware filmfans alleen maar happy zijn met dit nieuws. Wat hebben we de bioscoopgang gemist ondanks het overaanbod op stream. Vanaf  2021 krijgen we in België eindelijk heel wat nieuwe films te zien waarvan Voyagers één van de eerste is.

xxxxx

Met titels zoals The Illusionist & Divergent geven we regisseur Neil Burger graag een wildcard als potentieel sterke regisseur van het laatste decennium. Hij toont opnieuw mooie dingen met de camera in Voyagers zoals onder meer een knipoog naar 2001: A Space Oddessey met de beklijvende gangen, maar ook de cinematografie is vakkundig. Het is echter het sociologisch experiment in het plot dat Voyagers zo interessant maakt en samen met de acteerwerk van Tye Sheridan, Lily-Rose Depp & Fionn Whitehead waren we helemaal mee met verhaal. Enkel zo spijtig van de ongeloofwaardige ontknoping die het hele kaartenhuis omver laat vallen en daardoor Voyagers aan credibiliteit doet verliezen. Het zet Voyagers op hetzelfde niveau als een doordeweekse science fiction film op Netflix en van een bioscoopfilm verwacht je meer post-COVID pandemie.

Kortom, Voyagers slaat de bal wat mis met zijn ontknoping, maar is verder opnieuw een vakkundige productie van Neil Burger.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter