K3 Dans van de Farao filmrecensie

K3: Dans van de Farao filmrecensie op Kinepolis On TourK3: Dans van de Farao **

Regie: Bart Van Leemputten (K3 Dierenhotel, K3 Roller Disco)

Met Klaasje, Hanne & Marthe van K3, Jacques Vermeire, en een heleboel Hollanders

Speeltijd: 90′

Ga kijken als je hield van K3 Love Cruise, tiens.

Het verhaal: Hanne, Marthe en Klaasje gaan hun nieuwe album voorstellen in een Egyptisch museum. Ze brengen alles in orde voor hun optreden. Wanneer ze in het museum alle drie een wens doen bij een Egyptische Wenskat, komt die tot hun verbazing uit. Hanne kan de gedachten lezen van mensen en dieren, Marthe kan alles kopen wat ze voor zichzelf wil, en Klaasje kan blijven wensen wat ze maar wil. Maar de wensen van de Wenskat zijn vervloekt door farao Tritanchamon. De drie vervloekte wensen keren zich tegen K3 en zorgen voor een hoogoplopende ruzie tussen de meisjes. Net voor hun optreden besluiten ze te splitten. Ze willen elkaar nooit meer zien! Zorgt de Wensvloek voor het einde van K3 of overwint vriendschap alles?

K3: Dans van de Farao filmrecensie

Ons verdict: De klassieke cinema kreeg het hard te verduren tijdens de coronacrisis, maar dat is nu verleden tijd. Belgische bioscopen gaan weer open vanaf 9 juni 2021 en daarbij worden wat oldies & gemiste kansen zoals deze K3: Dans van de Farao geprogrammeerd, maar…

Het vorige K3 Love Cruise lag nog als een blok op onze maag en ook deze keer verteren we de nieuwste K3-film bijzonder slecht. Toegegeven, het concept van de mythische oudheid is dan wel een stuk interessanter als voorheen, maar als de inhoud zo commercieel als iets is (gesponsord door Wijnegem Shopping Center bovendien), dan vragen wij ons af dat de meerwaarde van de content door de meisjes van K3 is. Ons dochters leren dat het normaal is om continu te shoppen? Leren dat hypothetische wensen hebben het summum is van alles? De boodschap van vriendschap wordt door de (typische) materialistische zandstorm van Studio 100 overschaduwd en dat vinden wij een spijtige zaak. Nog even vermelden dat de Vlaamse (platvloerse) humor weer van het niveau à la FC De Kampioenen is en tot slot zeggen dat de film een zware marteling is na 15 minuten. Een verloren kans, gezien meer geschiedenis & kunst over de Egyptenaren de allure van de K3-meisjes echt wel een duwtje in de rug had gegeven.

Besluit: Schoenmaker blijft bij uw leest. K3: Dans van de Farao is misschien op het vlak van scenario een kleine vooruitgang tegenover zijn voorganger, maar het heeft nog een lange weg te gaan om aanvaardbaar te zijn. Ga maar terug zingen, meisjes, want die nieuwe CD is daarentegen een voltreffer!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter