Train to Busan presents Peninsula recensie

Train to Busan presents Peninsula recensiePeninsula *** 1/2

Regie: Sang-ho Yeon (Train to Busan)

Met Dong-Won Gang, Jung-hyun Lee, Re Lee,…

Speeltijd: 116′

Ga kijken als je hield van Army of the Dead.

Het verhaal: Een zombievirus heeft zich de afgelopen 4 jaar verspreid over heel Zuid-Korea. 4 Koreanen in Hong Kong varen door de blokkade naar Incheon voor 20 miljoen dollar op te halen in een verloren vrachtwagen.

Peninsula recensie op Film Fest Gent 2020

Ons verdict: De Koreanen zijn inmiddels omgetoverd tot de Denen van Azië met voorbeelden zoals Parasite, Okja maar ook Train to Busan die een tijdje terug goed scoorde bij filmcritici & cinefielen. Peninsula is nu het actievolle vervolg op Train to Busan waarin Dong-Won Gang & Jung-hyun Lee de hoofdrollen krijgen, regisseur Sang-ho Yeon terug komt voor de gelegenheid.

Van meet af aan zie je dat Peninsula een kwalitatieve productie is met aardige special effects, heerlijke cinematografie en een geslaagde production design waar je de zombies dan ook graag bij neemt voor een keer. Regisseur Sang-ho Yeon combineert dit met leuke humoristische elementen die in lijn liggen met wat wij Westerse mensen kennen van de Aziatische cultuur zoals vuurwerk (China is de bakermat van dit goedje), disco-lichten & achterdochtige Koreaanse love hotels. Peninsula is wel een typische actiefilm die niet ontsnapt aan de nodige clichés (bvb. ontelbare kogels voor de protagonist) samen met mooie koppen zoals Jung-hyun Lee & Dong-Won Gang, maar in zijn subgenre voelt het wel aan als een Terminator 2 (je vindt overigens een leuke verwijzing terug naar de filmklassieker in het begin van Peninsula). Tot slot komt Peninsula met een adempauze halverwege mooi tot zijn einde dankzij een speciale combinatie van dramatische muziek & melancholische gebeurtenissen. Uniek is het minste wat je kan zeggen, hoewel het de kijker misschien wel moet liggen.

Kortom, Korean Noir ten top in Peninsula. De film moet op dit vlak niet onder doen aan het recente Army of the Dead van Zack Snyder.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter