2DEZIT recensie op Streamz

2DEZIT recensie op Streamz2DEZIT ***

Bedenkers: Bram Renders (Patser), Julie Bovendaerde (Lisa) & Henry Disotuar / Regie: Anthony Schatteman (Panna) & Niels Sabbe (Meisjes)

Met Ninalotte Roose, Nathan Bouts, Jente D’Hose, Ferre van den Broeck, Nidal van Rijn, Lauren De Bie, Noa Tambwe Kabati, Nestor Balfoort, Waiel Boutour, Hanna Mensink, Maïmouna Badjie, Thomas Van Achteren, Arend Pinoy,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 30 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van EuphoriaBittersweet Sixteen & Mijn Slechtste Beste Vriendin.

Het verhaal: We volgen Lotte een stijlvolle, charmante nieuwkomer aan de unief, die met haar high school sweetheart Lucas pas verhuisd is naar een chaotisch studentenkot. Lotte, niet langer de ster van de speelplaats van haar hometown, snakt gretig naar het turbulente studentenleven, maar beseft, aan het begin van dit parcours naar volwassenheid, amper hoe hard haar wereld door elkaar zal geschud worden. Hun kotgenoten (openminded Noor, de cassante Niko, de wat naïeve, onzekere Cem & directe Amy) nemen Lotte mee op wilde avonden en openen de deuren naar andere werelden. Lotte en Lucas botsen al snel op andere opvattingen over de wereld, over vrijheid en zelfstandigheid.

2DEZIT recensie op Streamz

Ons verdict: MoviePulpers, het gaat soms hard in streamingland! Zo hard dat het zelfs voor onze redactie moeilijk is om te volgen (maar vooral bijhouden) met alle nieuwe titels op stream en de makers om een afgeleverd product af te leveren voor de pers. Enfin, de releasedatum van de nieuwe Vlaamse serie 2DEZIT met Bittersweet Sixteen-ster Ninalotte Roose & wtFOCKer Nathan Bouts was nog niet goed rond of het stond al op onze Vlaamse streamingdienst. Onze mening komt dus een beetje laat…

Ninalotte Roose in 2DEZIT recensie op Streamz

2DEZIT ligt in het verlengde van het werk dat Sputnik Media levert om de jonge streamer naar Vlaamse streamingcontent te brengen. wtFOCK & D5R kon ons net zoals Thuis of Dertigers nooit bekoren, maar 2DEZIT is wel de eerste serie die onze aandacht trekt voor verschillende redenen. Enerzijds profiteren ze van Ninalotte Roose, Noa Tambwe Kabati & Nathan Bouts als opkomend talent, anderzijds profiteren ze van hun ervaring die ze opdeden tijdens sets van laatstgenoemde jongerenseries of een Patser waar ze duidelijk de cinematografie vandaan haalden. De mosterd van 2DEZIT werd ook overduidelijk gehaald bij Euphoria hoewel de Vlaamse serie nog wel te ontwikkelen heeft om op dat niveau te komen. Het is niet alleen met een pak Belgisch bloot, wat drugs & seksscènes dat je een Emmy-winnaar kan evenaren, maar eerder onderliggende thema’s zoals verslaving, gender, identiteit & paranoia. 2DEZIT houdt het in essentie enkel bij drama spijtig genoeg. Onze voelsprieten gingen ook overeind staan met de heerlijke beats in 2DEZIT, dus dat moet ook even vermeld worden. Tot slot begint 2DEZIT heel goed met een strakke editing (het grootste verschil met zijn vorige titels btw), maar het format van 30 minuten per aflevering voelt wat rushed aan en brengt de content niet geheel tot zijn recht.

Kortom, werkpuntjes, maar 2DEZIT is een pak minder pruuts dan Bittersweet Sixteen en gaat daarbij Euphoria achterna, hoewel het nog wel wat te leren heeft. Sinds enkele weken op de Vlaamse streamingdienst Streamz!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter