Dertigers recensie op VRT Nu

Dertigers recensie op VRT NuDertigers *

Bedenker: Wim De Smet

Met Kim Van Oncen, Yannick De Coster, Ellen Verest, Tom Dingenen, Evelien Van Hamme, Kristof Goffin, Yemi Oduwale,…

Speeltijd: 3 seizoenen / 24 afleveringen per seizoen / 30 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Thuis.


Het verhaal: Een hechte vriendengroep deelt lief en leed, maar hun vriendschap wordt door de jaren heen op de proef gesteld. De zes worstelen constant met de uitdagingen van hun generatie. In ‘Dertigers’ staat het leven van een hechte vriendengroep van zes dertigers centraal. Pieter, Nora, Tinne, Bart, Alex en Saartje zijn bevriend sinds hun studententijd in Antwerpen. De zes worstelen met de uitdagingen van hun generatie, het evenwicht tussen werk en gezin en… de geheimen van een onverwerkt trauma, dat hen onlosmakelijk met elkaar verbindt maar hen ook uit elkaar dreigt te drijven.

De cast van Dertigers op VRT Nu

Ons verdict: Je zou denken dat Vlaanderen het na al die jaren heeft gesnapt…

De nieuwe generatie vol millenials verteert niet meer blindelings de Vlaamse (gesubsidieerde) crap van den BRT, gezien de Amerikaanse invloed in content hen toonde wat echt goed is. De Vlaamse cultuursector begint dit sinds de jaren 2000 in te zien en gooit het over een andere boeg. Streamz geeft een opportuniteit aan de markt om echt kwaliteitsvolle producties af te leveren zoals Tabula Rasa, Beau Sejour, Bende van Jan de Lichte, De Twaalf, Fair Trade, Deja-Vu, Red Light, Glad IJs & vele meer. Daarbovenop komt nog dat uitgemolken shows zoals FC De Kampioenen eindelijk opzij worden geschoven en dat topseries een volwaardig vervolg krijgen.

Maar de streamingrevolutie van Netflix heeft ook een averechts effect: Door het overaanbod schakelt iedereen op de dienst die ze ‘gewoon’ zijn en die begaan af en toe serieuze flaters. Voor internationale shows is dit nog steeds Netflix (sorry, Disney Plus) & voor lokale content is dit nog steeds VRT Nu (sorry, VTM Go & GoPlay). Nu, VRT wil blijkbaar kost wat kost de nieuwe generatie (Generation Z a.k.a. Generation Social Media) gekluisterd houden aan Thuis door het interessant te houden op de gratis streamingdienst met extra vlogs, talkshows & de afleveringen van Thuis zelf en het heeft daarbij een nieuw wapen: Dertigers. De nieuwe horror…

De laatste jaren vroeg iedereen om mijn mening rond deze Vlaamse show en mijn vermoeden van een aantal beelden hier & daar deden het me al vermoeden. Dertigers vermomt zich als een deftige TV-productie, maar barst van de marginaliteit, slecht acteerwerk, idiote dialogen & Vlaamse ‘drama’. Dertigers is op dat vlak niet anders dan FC De Kampioenen, Thuis of Buurtpolitie. We begrijpen het, de lokale streamingdiensten moet gevuld geraken met content en dat kan niet altijd met dure producties. Maar dat zien wij bij MoviePulp anders. Go hard or go home! En daar zijn we gerust bereid om wat extra voor te betalen.

Kortom, brainless entertainment met Dertigers op VRT Nu? Jij staat in voor jouw eigen hersenschade als je deze Vlaamse serie nog maar een kans wil geven. Haal het aub van het digitaal scherm, Vlaamse Radio & Televisieomroeporganisatie, want hier hoort ons belastinggeld niet naartoe te gaan!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter