Repo Men Blu-ray review

Repo Men***1/2

Regie: Miguel Sapochnik

Met: Jude Law, Forest Whitaker, Liev Schreiber, Alice Braga, Carice Van Houten

Speelduur: 119′

Deze pijnlijk onderschatte actie/scifi-knaller is nu ook al een tijdje te krijgen op Blu-ray!

Het verhaal: De nabije toekomst, artificiële lichaamsdelen zijn even gemakkelijk op afbetaling te kopen als pakweg een huis en een wagen. Maar wat gebeurt wanneer je niet tijdig betaalt, en de firma die de protheses produceert hun eigendom komt terughalen … ? (synopsis door Kenneth)

Ons verdict: Dezer dagen kunnen de liefhebber van R-rated actiefilms EINDELIJK nog eens genieten van een zee aan keuze in de bioscoop. Na Predators en Centurion, vervoegt nu ook deze Repo Men het rijtje van bloederige en actievolle guilty pleasures. Repo Men heeft voor alle duidelijkheid niets te maken met de ’80s cultfilm, Repo Man, dit is een volledige op zichzelf staande brok SciFi cinema die voor de verandering eens niet werd afgeleid van een comic, game of oude tv serie. Toegegeven, op het geweldige uitgangspunt na, is het allemaal niet bijster origineel, je voelt gewoon de hete adem van Philip K. Dick verfilmingen als Minority Report en Total Recall. Ook hier komt één van de helden van het ‘systeem’ in opstand tegen zijn vroegere broodheren, en zweeft de ‘waarheid’ ergens tussen droom en realiteit. Toch hebben wij zeer zeker genoten van Repo Men. De onbekende regisseur wist een kransje fijne acteurs te verzamelen die zichtbaar genieten van het hondsbrutaal geweld, en de spitante dialogen vol morbide, gitzwarte humor. Het enige echte minpunt aan Repo Men is de (te) lange speelduur waardoor hij -zeker in het midden- te vaak stilvalt. Toch bevelen wij deze film ten volle aan. (review door Kenneth, overgenomen uit diens bioscooprecensie)

De Blu-ray: Het 2.35:1 HD-beeld geeft het grauwe kleurenpalet van de troosteloze toekomst perfect weer. Het beeld is detailrijk, heeft een goede scherpte en stabiele achtergronden. Het zwartniveau is zoals het hoort lekker strak en het beeld is helemaal vrij van digitale compressiefouten en printbeschadigingen. Hier en daar is er wel wat filmgrain te bespeuren, maar dit vormt geen probleem. De Engelstalige DTS-HD MA 5.1-track klinkt uitstekend. De heldere en steeds verstaanbare dialogen komen netjes uit de centerspeaker, terwijl de omgevingsgeluiden en de geluidseffecten de track een ruimtelijk karakter geven. Ruis of andere storingen zijn gelukkig afwezig en de subwoofer onderlijnt de actie waar nodig. Dan is het de beurt aan de extra features, maar echt veel is er niet aanwezig! De aftrap geeft men met zes weggeknipte scènes (samen goed voor een 8-tal minuten). Dan is er een featurette aanwezig in de vorm van “Inside The Visual Effects” (6 min.), waarin men de kijker toont hoe de met computer bijgewerkte beelden uit de eigenlijke prent gerealiseerd werden. Tot slot zijn er een resem zogenaamde “Union Commercials” (3 min.), wat niet meer zijn dan de humoristische, doch vaak cynische prmotiespots die in de film soms aan bod komen.

Bekijk alvast de trailer:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “Repo Men Blu-ray review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter