Get Him to the Greek Blu-ray review

Get Him to the Greek***1/2

Regie: Nicholas Stoller

Met: Jonah Hill, Russell Brand, Elisabeth Moss, Sean Combs, Rose Byrne

Speelduur: 109′

Behoorlijk hilarische spin-off van de geweldige komedie Forgetting Sarah Marshall. Nu op Blu-ray!

Het verhaal: Doordouwer Aaron Green (Jonah Hill) heeft zichzelf binnengeluld bij een platenfirma en krijgt nu 72 uur de tijd om zijn mooie praatjes waar te maken. Hij moet de legendarische wilde rocklegende Aldous Snow (Russell Brand) oppikken in Londen en hem op tijd afleveren bij het beroemde Greek Theatre in L.A. Maar de rocker is het comebackcircus kotsbeu en hij sleurt Green mee in een mijnenveld van chaos en decadentie…

Ons verdict: Judd Apatow is een naam die bij weinig mensen een belletje zal doen rinkelen, maar dat neemt niet weg dat de man verantwoordelijk was als regisseur, producent en/of schrijver voor enkele van de meest hilarische en succesvolle komedies van de laatste jaren. Sinds het geweldige Anchorman: The Legend Of Ron Burgundy groeiden zijn komedies uit tot echte blockbusters zoals het geslaagde The 40-Year Old Virgin, Knocked Up, Superbad en natuurlijk dit jaar nog de verrassingskaskraker Bridesmaids. Ook een erg leuke en succesrijke prent uit de Apatow-stal was Forgetting Sarah Marshall (2008). Welke dus vorig jaar ook een spinoff kreeg in de vorm van Get Him to the Greek, waarin de excentrieke rockster Aldous Sbow op de voorgrond treed. Deze laatste wordt uiteraard weer met veel verve vertolkt door de al even excentrieke Russell Brand. Maar het zijn echter de leuke bijrollen die deze film boven de middelmaat uittillen. Vooral Jonah Hill en Sean Combs zijn ge-wel-dig om naar te kijken! Regisseur Nicholas Stoller – doe ook verantwoordelijk was voor Forgetting Sarah Marshall – blikt de komedie levendig in met een duidelijke liefde voor muziek en alles wat er rond afspeelt. De grappen en grollen zijn niet allemaal even geslaagd, maar diegene die in het doel schieten zijn echt om van te smullen! De 40 miljoen dollar kostende komedie bracht wereldwijd bijna 92 miljoen dollar in het laatje.

De Blu-ray: Het 1.85:1 HD-beeld is scherp, met een goed contrast en een uitstekend niveau van zowel diepte als detail. Het zwartniveau en de schaduwen zijn over het algemeen solide, terwijl de overige kleuren helder en natuurlijk ogen. Filmgrain vormt geen echt probleem en de gebruikte print is vrij van vuiltjes of andere opvallende onvolmaaktheden. De Engelse DTS-HD MA 5.1-track klinkt lekker warm en dynamisch, met een goede weergave van de ruimschoots aanwezige muziek. De dialogen klinken verder helder, zonder te verdrinken in al het muzikale geweld. Er is tevens goed wat richting te bespeuren en de subwoofer doet op de juiste momenten zijn duit in het zakje. Ruis en andere oneffenheden zijn gelukkig niet aan de orde. Op het gebied van extra features is het helaas wat op de honger blijven zitten. Want naast een best leuke commentaartrack, moeten we het stellen met wat bloopers en enkele trailers. Geeuw!

Bekijk hier de leuke bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.