Streamz Basic logo

Streamz volgt Disney & Netflix en lanceert vandaag nieuw pakket Streamz Basic met advertenties

Na de recente aankondiging van VTM Go+ hebben ze ook niet stil gezeten bij Play Media. Streamz lanceert vandaag op 22 mei 2023 Streamz Basic: een goedkoper abonnement met reclame aan een prijs van  € 5,95 per maand. Streamz wil met dit aanbod een nieuwe doelgroep aanspreken en ervoor zorgen dat nog meer mensen gebruik kunnen maken van de streamingdienst. Met Streamz Basic krijgen kijkers bovendien toegang tot dezelfde Vlaamse en internationale topseries en -films als alle andere abonnees. Goeie deal?

Tot nu toe waren alle abonnementen van Streamz vrij van reclame, maar daar komt vanaf maandag 22 mei 2023 verandering in. De streamingdienst heeft beslist om een abonnement met advertenties toe te voegen aan het huidige aanbod.

3 abonnementenformules

Met de introductie van Streamz Basic heeft Streamz nu in totaal 3verschillende abonnementen: Streamz Premium+, Streamz Premium & Streamz Basic.

  • Als Streamz Basic-klant (vanaf € 5,95/maand voor een jaarabonnement) krijg je per uur maximum 5 minuten reclame te zien, vergelijkbaar met andere streamingdiensten met een formule met reclame. Je geniet van hetzelfde aanbod Vlaamse en internationale topreeksen als andere Streamz klanten.
  • Streamz Premium-klanten (vanaf € 8,95/maand voor een jaarabonnement) kijken zonder reclame en dat tot op 4 schermen tegelijk. Ook kunnen ze tot vijf kijkprofielen maken en afleveringen downloaden om vervolgens zonder internetverbinding te bekijken.
  • Abonnees met Streamz Premium+ (vanaf € 13,95/maand voor een jaarabonnement) krijgen dezelfde ervaring als Streamz Premium-klanten, maar kijken daarbovenop ook nog naar recente internationale blockbusters en cinemaparels van de beste filmmakers.

Klanten die vandaag al een Streamz-abonnement hebben, zien de naam van hun abonnement veranderen naar Streamz Premium. Verder verandert er niets voor hen. Ze behouden het voordeel om op 4 schermen tegelijkertijd een serie te bekijken en om afleveringen offline te kijken. De huidige Streamz+ klanten worden automatisch overgezet naar Streamz Premium+. Ook voor hen blijft verder alles hetzelfde.

Groot potentieel voor abonnement met reclame

“Het nieuwe abonnement Streamz Basic is bedoeld voor mensen die een lagere prijs willen betalen en bereid zijn daarvoor enkele reclamespots te bekijken. Met dit product willen we een nieuw doelpubliek aanspreken en toegang bieden tot onze Vlaamse en buitenlandse topseries”, aldus Bart De Groote, CEO van Streamz.

Dat er wel degelijk een significante groep Vlamingen bestaat die wil intekenen op een goedkoper abonnement met reclame, blijkt uit onderzoek dat Streamz liet uitvoeren. Het potentieel is vooral groot bij de jongeren, wiens aankoopbudget doorgaans beperkter is.

“Met dit nieuwe aanbod maken we Streamz voor heel wat mensen – en zeker jongeren – een stuk toegankelijker. Klanten kunnen nu kiezen: kijken met reclame tegen een lagere prijs, of kijken zonder reclame. Die vrijheid bieden we nu aan”, zegt Bart De Groote, CEO van Streamz.

Hoeveel reclame op Streamz Basic?

Streamz Basic logo

Het aanbod van Streamz Basic bestaat uit exact dezelfde Vlaamse en internationale series en films als in het gewone Streamz abonnement. Bovendien zal er elk uur maximaal 5 minuten reclame te zien zijn. Dat is minder dan op tv, waar tot 12 minuten reclame per uur te zien is. Op die manier wil de streamingdienst ook Streamz Basic klanten de beste kijkervaring bieden.

“We vinden het belangrijk dat al onze klanten, dus ook Streamz Basic abonnees, de beste kijkervaring hebben. Door de reclametijd beperkt te houden en hen toegang te geven tot dezelfde topseries en -films als andere klanten, zorgen we daarvoor”, aldus Bart De Groote, CEO van Streamz.

Kinderprogramma’s blijven wel reclamevrij. Gebruikers kunnen de app altijd op meerdere schermen/toestellen installeren, maar er kan maar één persoon tegelijk kijken. Met Streamz Basic zal je geen afleveringen kunnen downloaden om zonder internetverbinding te kijken.

 

Primeur in Vlaanderen

In Vlaanderen is Streamz de eerste streamingdienst die uitpakt met een goedkopere formule met advertenties. In het buitenland staan ze al verder: in de Verenigde Staten en in Europa introduceerden een aantal internationale streamingplatformen zoals Netflix & Disney vorig jaar al goedkopere abonnementsformules met reclame.

Mensen die geïnteresseerd zijn in een Streamz Basic abonnement kunnen vanaf 22 mei 2023 terecht op streamz.be. Telenet biedt Streamz Basic aan vanaf 5 juni 2023.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter