Prehistoric Planet S2 recensie op Apple TV Plus

Prehistoric Planet S2 recensie op Apple TV PlusPrehistoric Planet S2 ****

Bedenkers: Matthew Wright (Hostile Planet, Nature) / Producent: Jon Favreau (The Mandalorian, Iron Man)

Met de stem van Sir David Attenborough

Speeltijd: 5 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Our Planet & Lion King.

Het verhaal: Reis 66 miljoen jaar terug naar de tijd dat majestueuze dinosaurussen en buitengewone wezens door de landen, zeeën en luchten zwierven.

Prehistoric Planet S2 op Apple TV Plus

Ons verdict: Amerikaanse regisseur Colin Trevorrow pochte een tijdje terug even met zijn proloog van Jurassic World Dominion en toonde ons hoe straf cameratechnologie & cinematografie wel is geworden om dinosaurussen tot leven te laten komen op het witte doek. Maar sinds Jurassic Park is de wetenschap niet stil gaan liggen en je begint dan ook bedenkelijk te kijken naar de Hollywood-content van weleer. GenZ’ers stellen zich dus terecht vragen zoals: Heeft een velociraptor nu veren? Kan een T-Rex zwemmen? Hebben dinosaurussen nu kleuren? Vormden ze graag groepjes? En wat met het paargedrag van dinosaurussen?

Prehistoric Planet S2 op Apple TV Plus

Say no more, zei de wetenschappelijke wereld en ze sloegen de handen in elkaar met BBC & Apple TV Plus om een realistische documentaireserie te brengen over de prehistorische tijden waarin dinosaurussen de Aarde overheersten. BBC & Apple gingen niet aankloppen bij het Jurassic World-team, maar vroegen een handje hulp bij regisseur Jon Favreau die met zijn motion capture-technologie in titels zoals The Jungle Book & Lion King aardige stappen heeft gezet. Het resultaat van de samenwerking is dan ook verbluffend zoals je kon zien in zijn eerste trailers.

Prehistoric Planet S2 op Apple TV Plus

OK, je moet er af en toe eens een vogel, krab, vis, mug of ander hedendaags zoogdier bijnemen, maar niemand kan ontkennen dat de combinatie van Favreau’s kunnen, de stem van David Attenborough, de muziek van Hans Zimmer & de ervaring van de Britse omroep resulteert in één van de meest baanbrekende documentaires om de prehistorische dieren tot leven te brengen. Seizoen 2 van Prehistoric Planet verandert daar niks aan. Toegegeven, de vernieuwende impact van de documentaireserie is vooral visueel te merken, want samen met een variatie aan nieuwe dinosaurussen in aparte landschappen is dat zijn grootste troef. Maar het bevestigt de correcties die hedendaagse scholieren wel kennen en het zet het idee van The Blue Planet & Our Planet verder, hoewel the real deal toch nog steeds superieur is tegenover het vele CGI dat gebruikt wordt in Prehistoric Planet.

Kortom, Prehistoric Planet S2 is opnieuw straffe kost op Apple TV Plus dankzij het niveau van de doorsnee BBC-productie, maar het surft wel voort op de technologische innovatie van Lion King en het overtreft Blue Planet II niet.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter