Dimitri Vegas & Like Mike recensie op Streamz

Dimitri Vegas & Like Mike poster op StreamzDimitri Vegas & Like Mike ***

Regie: Eric Goens (Het Huis)

Met Dimitri Thivaios, Michael Thivaios, Anouk Matton, Felix De Laet, Nick Royaards,…

Speeltijd: 8 afleveringen/ 30 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Avicii: True Stories.

Het verhaal: Dimitri & Michael Thivaios begonnen op hun 14de samen te experimenteren met DJ-sets in hun hometown Willebroek. In 2007 brachten ze samen hun 1ste nummer uit en in 2009 draaiden ze voor het eerst op Tomorrowland. Het duo legde samen een lange weg af, maar plukken nu (internationaal) de vruchten van hun succes. Eric Goens begon zijn documentaire-reis op het Amsterdam Dance Event in 2019 – waar in oktober jaarlijks de prijzen voor de beste DJ’s worden uitgereikt en volgde het duo een jaar lang wereldwijd, van Azië, over Amerika tot het Midden-Oosten.

Dimitri Vegas en Like Mike docureeks op Streamz

Ons verdict: Netflix heeft de documentaire opnieuw op de kaart gezet en het mag dan niet verbazen dat streamingdiensten zoals HBO Max & Disney Plus mee op de kar springen. Ook de Vlaamse streamingdienst Streamz heeft documentaires in zijn aanbod dankzij het werk van SBS Belgium (cfr. Niveau 4) en dat wordt ook deze keer uitgespeeld met een docureeks van internationale allure: over Dimitri Vegas & Like Mike, de beste DJ’s van de wereld.

Nu, wie van begin tot het einde een feestje verwacht van de documentairereeks Dimitri Vegas & Like Mike is aan het verkeerde adres. Reportagemaker Eric Goens toont eerder het meer zakelijke en serieuzere aspect aan het levens van de broers Thivaios, Tomorrowland & het technogenre dat nog voor de eeuwwisseling als minderwaardig werd aanzien. Een legacy die hun nog steeds achtervolgt in België, zo te horen. DJ’en mag dan misschien cool zijn, de levensstijl heeft een prijs zoals we zagen aan Avicii en dat is ook deze keer niet anders. Verder hebben we weinig te zeggen over deze documentairereeks, buiten dat het een beter beeld geeft op de levens van ‘s werelds beste DJ’s, waar we toch ergens trots op mogen zijn als klein landje België. Midden in een coronacrisis voelt het toch een beetje aan alsof je de sfeer van het feesten digitaal kan opsnuiven, hetzij dan in mineur.

Kortom, toch nog een beetje feest tijdens de coronacrisis met Dimitri Vegas & Like Mike. Nu beschikbaar op Streamz!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter