In memory: Avicii’s True Stories recensie op Netflix België

Avicii: True Stories posterAvicii: True Stories ****

Regie: Levan Tsikurishvili

Met Tim Bergling, Laidback Luke, David Guetta, Tiësto, Chris Martin, Wyclef Jean,…

Speeltijd: 97′

Ga kijken als je hield van Amy.

Het verhaal: De korte carrière van Tim Berg a.k.a. Avicii met hits zoals o.m. Levels, Bromance, Wake Me Up & Hey Brother in de kijker en zijn gevecht met zijn lichaam om de wereld te geven wat het wil.

Rest in Peace, Avicii

Ons verdict: De wereld is weer een ster kwijt. Tim Bergling, beter gekend als de Zweedse DJ & componist Avicii is niet meer. Hij verloor op een leeftijd van 28 jaar zijn leven door gezondsheidsproblemen. Hoe weten we dit? De documentaire Avicii: True Stories door BBC toonde een blik achter de schermen van de jonge superster toen hij zijn carrière stopzette in 2016 en je ziet duidelijk hoe de ongezonde levensstijl als DJ de jongeman aan flarten hielp. De vergelijking met Michael Jackson gaat mooi op in zowel genialiteit als gezondheid, want net zoals Jackson deed het chronisch gebruik van zware pijnstillers de jongeman uiteindelijk de das om in Omar. De wereld miste reeds vanaf de stopzetting van zijn carrière zijn muzikaal talent om country te mixen met house music en dat is jammer. Avicii: True Stories voelt gelijkaardig als de documentaire Amy aan als een gemiste kans voor de wereld waar je enkel maar meer tranen kan over laten. De teloorgang van de Zweedse Avicii wordt door regisseur Levi Tsikurishvili in een quasi profetische manier ten toon gesteld en met namen zoals Laidback Luke, David Guetta, Tiësto & Chris Martin van Coldplay krijgt Avicii: True Stories het eerbetoon dat de Zweedse house componist verdient.

 

Kortom, RIP Avicii en bedankt aan de makers van Avicii: True Stories om het korte leven van deze geweldige DJ naar de wereld te brengen. Stream het ter nagedachtenis van zijn geweldige bijdrage tot de muziekindustrie.

Samenvatting van recensie
Datum
Naam van film of serie
Avicii: True Stories recensie op Netflix België
MoviePulp Rating
41star1star1star1stargray

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.