Deja Vu S2 recensie op Streamz

Deja-Vu recensie op StreamzDeja-Vu S2 ***

Bedenker: Nore Maatala (Besmet) / Regie: Geoffrey Enthoven (Halfweg, Broer)

Met Yassine Ouaich, Lauren Versnick, Vincent Van Sande, Nabil Mallat, Ruth Becquart,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 60 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Adjustment Bureau & Time Traveler’s Wife.

Het verhaal: Déjà Vu – Alles is Voorbestemd’ vertelt het aangrijpend liefdesverhaal en intiem psychologisch drama van Halim die aan de start van zijn volwassen leven en carrière, de liefde van zijn leven Eva probeert terug te winnen. Sinds Eva hem heeft verlaten, heeft het leven geen zin meer. Tot Halim per toeval een bedrijf ontdekt dat hem in de mogelijkheid stelt om terug te keren in de tijd. Halim aarzelt niet en hij probeert niet alleen zijn relatie te redden, maar ook zijn advocatenkantoor en zijn disfunctionele familie. Halim realiseert zich al snel dat zelfs de kleinste keuzes gevolgen hebben – even oncontroleerbaar als onverwacht – voor zijn leven en dat van de anderen. Ook al kan Halim de tragische gebeurtenissen stoppen voordat ze plaatsvinden, hij kan de herinneringen en de emoties die ermee gepaard gaan niet uitwissen. Niets zal zonder gevolgen zijn.

Deja Vu S2 recensie op Streamz

Ons verdict: MoviePulpers, verbazingwekkend kregen we in de zomer van 2022 te horen dat er een nieuwe seizoen kwam van Deja Vu. Dat er een nieuwe staffel kwam van één van de eerste Vlaamse scifi-reeksen, was te verwachten na de sterke start van de Streamz Original, maar dat er een volledig nieuwe cast & crew werd aangesteld voor het nieuwe seizoen op te stellen, was voor ons de verrassing. De producenten houden enkel het science fiction concept gebaseerd op het Canadese Plan B nog over eind, hoewel dit in het 2de seizoen van Deja Vu geheel anders wordt ingezet.

Niet alleen komt het science fiction concept een stuk sneller aan bod, ook het genre is helemaal anders met Deja Vu S2 die een meer romantische insteek krijgt. Dat zet veel accent op het duo Yassine Ouaich & Lauren Versnick in de serie die daarmee doen wat ze kunnen zonder er efficiënt mee om te gaan. Van een ander kaliber is Nabil Mallat die de rest van de cast naar de maan blaast in plaats van het verleden. Het brengt het hele gebeuren uit balans waardoor Deja Vu al snel afdaalt naar een soort afgeleide van het doordeweekse Adjustment Bureau waarin Emily Blunt & Matt Damon ook niet uitblonken samen. Deja Vu seizoen 2 is wel opnieuw een kwalitatieve productie waarin de Denderstreek zijn troeven voor een keer toont in een cinematografie & een verloop dat doet terugdenken aan Broer of Halfweg. Met een speelduur van een klein uur per aflevering streamt Deja Vu S2 niet slecht, maar zijn tactische editing maakt het er ook niet beter op. Gemengde gevoelens dus.

Kortom, het nieuwe seizoen van het Vlaamse Deja-Vu ligt in het verlengde van The Adjustment Bureau, maar we weten niet echt of dat een goed ding is. Oordeel zelf vanaf nu op Streamz!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter