Fair Trade seizoen 2 recensie op Streamz [eerste indruk]

Fair Trade seizoen 2 recensie op Streamz [eerste indruk]Fair Trade S2 ****

Van: Marc Punt (Fair Trade, Matroesjka’s)

Met: Ella-June Henrard, Peter Van den Begin, Manou Kersting, Sven De Ridder, Peter Thyssen, Lynn Van Royen, Ella Leyers, Axel Daeseleire,…

Speelduur: 6 afleveringen / 50-60 minuten per aflevering

Kijk dit vervolg op de Streamz Original succesreeks vanaf 15 februari als je hield van Matroesjka’s en het vorige seizoen van Fair Trade, tiens.

Het verhaal: In Fair Trade volgen we politieagente Robin De Rover, die ooit met veel inzet en nobele idealen aan haar carrière begon, maar haar werk te dikwijls teniet zag gedaan door procedurefouten, handigheidjes van dure advocaten en dubieuze beslissingen van wereldvreemde rechters. Nu moet ze samenwerken met gangsterbaas Patrick ‘de Pater’ Paternoster. Patrick is een old-school penoze baas. Hij combineert drugshandel, pooierschap en heling en leidt een kleine lokale misdaadorganisatie. Paternoster is geen doetje en hij deinst er niet voor terug om geweld te (laten) gebruiken, maar hij houdt zich aan gemaakte afspraken. Bij het begin van het nieuwe seizoen zien we hoe Robin bij de federale politie verbannen wordt naar de Cel Agressie. Ze zoekt weer contact met de Pater om de moordenaar van de corrupte commissaris Wally Wilson te vinden. Maar die heeft zijn eigen agenda. En dan duikt Bob ‘Martino’ Martens (Jeroen Perceval) terug op…

Er komt een 2de seizoen van Fair Trade met Peter Van den Begin

Ons verdict: Het is niet verkeerd om te stellen dat eeuwige bad boy van de Vlaamse cinema Marc (of Mark – niet altijd duidelijk, nvdr.) Punt één van de grondleggers is van onze liefde voor de vaderlandse fictie. Als we even terugdenken naar die films & reeksen die, reeds lang voor de lokale hausse sinds De Zaak Alzheimer, ons letterlijk uit de Vlaemsche klei trokken, dan heeft Punt daar bijna altijd een hand in gehad, als regisseur, schrijver of producent. Denk maar aan Ad Fundum, Dief en Diamant, of later Frits & Freddy. Zijn meesterwerk zal echter wel altijd de topserie Matroesjka’s blijven. Nota aan onze jeugdige bezoekers, check het uit – nu!

Wie naar het 1ste seizoen van Fair Trade heeft gekeken, zal héél veel herkend hebben uit die klassiek geworden reeks vol karakterkoppen, zwart komische dialogen, keihard geweld en functioneel bloot lillend vlees. Dat is met seizoen 2 van Fair Trade niet anders. Waarom zou je ook sleutelen aan een succes recept? Elke keer als Peter Van den Begin en Manou Kersting in beeld komen, verschijnt spontaan een grimas op mijn gezicht. Hoe die oudgedienden de vaak geniale mix van platitudes en levenswijsheden in de dialogen weten te brengen. Fantastisch!
Aan de kant van de flikken verschuift (getuige de gebeurtenissen in seizoen 1 – die we niet té veel willen spoilen) logischerwijs de aandacht naar Ella-June Henrard (opnieuw geweldig), Peter Thyssen (onherkenbaar voor de fans van bv. De Zonen Van As) en Sven De Ridder (beter dan ooit). Allemaal zijn ze meer dan de bordkartonnen personages die al te vaak onze politiereeksen bevolkten in de ‘Flikken’ van deze wereld.

Ondergetekende kijkt nu al uit naar het vervolg van seizoen 2 van Fair Trade. Kijk gerust mee vanaf 15 februari 2023, je zal het je niet beklagen!

Fair Trade S2 banner op Streamz

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter