Franchise: Dark Universe

Blumhouse reboot Dark Universe voor Universal Pictures

xxx

Het slecht onthaalde The Mummy & het povere Dracula Untold waren niet goed genoeg om een franchise te bouwen rond de monsterfilms van Universal Pictures, maar het 3de grootste filmstudio van de wereld geeft niet op. Het ziet nl. een nieuwe partner in Blumhouse Productions om hem te helpen het monster-genre te heropwaarderen. Blumhouse die inmiddels succesvol Unbreakable met Split & Glass en Halloween rebootte, plus met films zoals Happy Death Day, The Purge & Get Out op korte termijn een zeer grote aanhang heeft gekregen onder de horrorliefhebbers, is inmiddels de hoofdpartij geworden van Universal voor alles wat met horror te maken heeft, vergelijkbaar met Illumination dat voor zowat alle animatiefilms van Universal Pictures zorgt. Het ziet er naar uit dat Blumhouse eerst zal beginnen aan The Invisible Man, maar niks is zeker. Zo staat niet bekend of The Creature From the Black Lagoon & The Bride of Frankenstein komen of er opnieuw een reboot komt van Dracula, The Wolfman & The Mummy. Wel krijgen castleden zoals Johnny Depp, Javier Bardem, Tom Cruise & Russell Crowe de optie om zich opnieuw te betrekken bij Blumhouse’s monsterfilms als zij dat wensen, maar eerst wordt er op zoek gegaan naar regisseurs.


The Dark Universe gaat verder

The Dark Universe gaat verder

Ondanks de teleurstellende Amerikaanse box office resultaten van The Mummy met Tom Cruise gaat Universal Pictures toch verder met zijn Dark Universe en dat is goed nieuws voor Bill Condon. De regisseur gekend van films zoals Belle en het Beest, The Twilight Saga: Breaking Dawn (Part 1 &Part 2) & Dreamgirls mag nl. het nieuwe Bride of Frankenstein tot leven wekken en is met zijn team al volop bezig voor het zoeken naar locaties + het bouwen van decors.

Lees verder The Dark Universe gaat verderDit zijn de nieuwe castleden van Universal’s Dark Universe

Russell Crowe, Javier Bardem, Tom Cruise, Johnny Depp & Sofia Boutella zijn de nieuwe monsters van Universal's Dark Universe

Russell Crowe (Dr. Jekyll / Mr. Hyde), Javier Bardem (Frankenstein), Tom Cruise (Van Helsing? Dracula? Een protagonist?), Johnny Depp (The Invisible Man) & Sofia Boutella (The Mummy) zijn de nieuwe monsters van Universal’s Dark Universe! Noteer alvast The Mummy die in juni 2017 zal verschijnen in Belgische bioscopen, gevolgd door Bride of Frankenstein in 2019. Op de planning staat ook The Invisible Man (waarschijnlijk 2020) en personages zoals Van Helsing, The Wolf Man, Creature from the Black Lagoon, The Hunchback of Notre Dame & The Phantom of The Opera worden ook genoemd in Dark Universe.The Mummy 2017 trailer met Tom Cruise

The Mummy 2017 logo

The Mummy 2017 trailer is hier! Tom Cruise blaast samen met o.m. Russel Crowe (Gladiator, State of Play) & Sofia Boutella (Kingsman: The Secret Service, Star Trek Beyond) nieuw leven in deze franchise die officieel de eerste film van het monster-universum van Universal Pictures inluidt (hoewel Dracula Untold de eerste nieuwe monsterfilm van Universal hoorde te zijn). Regisseur Alex Kurtzman die we kennen van o.m. People Like Us, Alias en Transformers als schrijver voegde eveneens nieuw talent zoals Annabelle Wallis (King Arthur: Legend of the Sword, Annabelle), Jake Johnson (Jurassic World) en Courtney B. Vance (The People V. O.J. Simpson, Terminator Genisys) toe. Vanaf 7 juni 2017 in Belgische bioscopen, The Mummy 2017 trailer met Tom Cruise.

Lees verder The Mummy 2017 trailer met Tom Cruise

Het Monster-Universum van Universal Pictures krijgt vorm

Het Monster-Universe van Universal Pictures krijgt vorm

Maar liefst 3 monsterfilms staan op het programma voor filmstudio Universal Pictures in 2017, 2018 & 2019! Dat werd officieel bekend gemaakt in een release update door het Amerikaans filmstudio dat een uitstekend 2015 achter de rug heeft. Onlangs werd vrijgegeven dat na Dracula Untold The Mummy een remake krijgt met Tom Cruise & Russell Crowe, maar over de andere films blijft Universal Pictures nog geheimzinnig. Geruchten gaan de ronde dat het The Invisible Man wordt met Johnny Depp & The Wolfman / Van Helsing met een nog onbekende acteur. Universal heeft al een tijdje het grootschalig plan om een actievol monster cinema-universum uit te bouwen zoals Warner Bros. dit doet met DC Comics, 20th Century Fox met X-Men & Disney met Marvel Cinematic Universe.Box Office België update (2014 week 40)

Dracula Untold banner

België blijft in de ban van vampieren! Dat zien we aan de voorbije bioscoopweek, die heel wat nieuwe films uitbracht en van alle films is Dracula Untold de leider aan de box office geworden. Een mooie winst van 285,147 euro. The Equalizer staat nog steeds op een stevige 2de plaats, maar verrassend kwam op 3 de Franse film Tu veux ou tu veux pas met Patrick Bruel & Sophie Marceau. Verliezers van de week zijn er een heleboel: The November Man, Third Person & Locke gingen allemaal de drempel van 50.000 euro niet boven.


Dracula Untold trailers met Luke Evans

Dracula Untold banner

Nog een aantal trailers / featurettes die bij MoviePulp op de planken zijn blijven liggen: Dracula Untold is een prequel op het legendarische vampierenverhaal van Transsylvanië dat al decennia de ronde gaat in volkslegendes. Hollywood kon niet ontbreken en vroeg daarom aan regisseur om de ideale Dracula te vinden en vond dit in (Immortals, Clash of the Titans). Cast wordt verder aangevuld door (Captain America: The First Avenger, The Devil’s Double) en (The Amazing Spider-Man 2). Vanaf 1 oktober te bekijken in alle Belgische bioscopen. Geniet onderaan van alle Dracula Untold trailer!

Lees verder Dracula Untold trailers met Luke Evans