Aanrijding In Moscou DVD review

cover AanrijdingAanrijding In Moscou ****

Regie: Christophe Van Rompaey

Met: Barbara Sarafian, Jurgen Delnaet, Johan Heldenbergh

Speelduur: 102 min.

Verrassend charmant en verbluffend menselijk speelfilmdebuut van regisseur Christophe Van Rompaey.

Koop Aanrijding in Moscou op DVD bij Free Record Shop!

Het verhaal: Op het parkeerterrein van een supermarkt rijdt de uitgebluste huisvrouw Matty (Barbara Sarafian) tegen de truck van “viking” Johnny (Jurgen Delnaet) aan. Ze krijgen een vlammende ruzie over wie aansprakelijk is voor het ongeval en de politie moet tussenbeide komen. Tijdens de ruzie wordt Johnny echter tot over zijn oren verliefd op Matty! Maar Matty is een bijna gescheiden moeder met drie kinderen en heeft het nog erg moeilijk met het feit dat haar man Werner (Johan Heldenbergh) ervandoor ging met een jongere vrouw. Het laatste wat ze nu nodig heeft, is een tien jaar jongere truckchauffeur die om de haverklap aan haar deurbel hangt…

Ons verdict: De Vlaamse film leeft! En het is tof om te ontdekken dat het niet alleen de zogenaamd publieksfilms à la De Zaak Alzheimer en Windkracht 10: Koksijde Rescue zijn die het grote volk naar de bioscopen lokken, maar ook kleinere drama’s zoals Verlengd Weekend en Ben X. Aanrijding In Moscou is er ook zo ééntje! Voordien was Christophe Van Rompaeys grootste wapenfeit regiewerk voor televisieseries als “Team Spirit: De Serie” en “Vermist“. Hij werkte verder ook mee als regie-assistent aan diverse films van Jan Verheyen. Maar nu kreeg hij eindelijk de kans om zijn speelfilmdebuut te maken met Aanrijding in Moscou en het moet gezegd dat het resultaat mag gezien worden. Ondanks het lage budget (de film was voorzien voor televisie maar door het grote succes van de eerdere “Faits Divers”-producties werd deze uitgebracht in de bioscopen) doet de prent nergens ‘TV’ aan en het filmen uit de hand past bij de hele alledaagse sfeer van Aanrijding In Moscou. Het acteerwerk is verbluffend écht en je kan niet anders dan gecharmeerd geraken door de grappige en o zo herkenbare conversaties/situaties van Matty en Johnny. Barbara Sarafian en Jurgen Delnaet zijn geweldige om bezig te zien en de authentieke Gentse mentaliteit zorgt voor een regelmatige glimlach. Het verhaal is simpel, maar dat is voor een keer geen zwakte maar een voordeel! Ook de andere acteurs zijn goed op dreef en Van Rompaey houdt het allemaal snedig en boeiend tot het eind. De film werd een succes in de bioscopen en gooide ook internationaal hoge ogen met maar liefst drie bekroningen op het festival van Cannes.

De DVD: Het anamorfische 1.85:1-beeld is scherp, met een goed contrast en prima schaduwdetail. De zwarte tinten zijn solide en de heldere kleuren ogen natuurlijk. De gebruikte print ziet er proper uit, zonder noemenswaardige problemen. De Vlaamse (of moeten we zeggen Gentse?) Dolby Digital 5.1-track klinkt prima, met een voldoende spreiding en goed verstaanbare dialogen. De muziek zorgt voor het nodige gevoel van ruimtelijkheid en ruis of andere storingen hebben we niet waargenomen. De DVD is verpakt in een standaard keepcase, met een kartonnen sleeve rond. De extra’s bestaan uit een resem VTM-nieuwsreportages van de film, maar ook een filmpje – gemaakt voor betaalzender Prime – over de overwinningstocht in Cannes. De meest ruime extra is meer dan 40 minuten aan interviews en setbeelden van Kinepolis TV. De originele bioscooptrailer, een grappige dub-clipje (Russisch op z’n Vlaams), een korte testopname en wat promotionele trailers van andere Vlaamse films die werden uitgebracht door distributeur Bridge Pictures vormen de kers op deze goeie, Vlaamse taart. Aanbevolen!

Kijk hier alvast de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.