Miss Sloane recensie

Miss Sloane posterMiss Sloane ****

Regie: John Madden (Shakespear in Love, The Debt)

Met Jessica Chastain, Mark Strong, John Lithgow, Gugu Mbatha-Raw, Alison Pill, Dylan Baker, Sam Waterston,…

Speeltijd: 132′

Ga kijken als je hield van House of Cards & How to Get Away with Murder.

Het verhaal: Elizabeth Sloane is één van de meest invloedrijke lobbyisten in Washington die het op haar eentje opneemt tegen de grootste industrie van de Verenigde Staten: de wapenlobby.

Jessica Chastain & Gugu Mbatha-Raw in Miss Sloane

Ons verdict: De alternatieve cinema heeft in 2017 al zijn tanden getoond met aanraders zoals Silence, Brimstone & La La Land, maar als je dacht dat de trend zich niet ging voortzetten, dan ben je goed mis. Europacorp komt met Miss Sloane op de proppen, een politiek getinte film met als grote naam Jessica Chastain (Interstellar, The Martian). Een gewaagde zet gezien het Europees filmhuis opgezet door de Franse regisseur Luc Besson hoofdzakelijk gekend is voor zijn harde actiefilms zoals Taken, Lucy, Taxi 2, Banlieu 13 & The Transporter.

Maar de Britse regisseur John Madden mag een zware troef uitspelen in deze Miss Sloane: Het geweldig scenario. Waar de actie volledig ontbreekt in deze EuropaCorp, compenseert het intelligente scenario van begin tot einde. Op z’n Erik van Looy‘s bespeelt de film het publiek en Jessica Chastain vervult haar rol in volle glorie. Namen zoals Mark Strong, John Lithgow & Gugu Mbatha-Raw, staan hun mannetje naast de hoofdrolspeelster, iets waar varianten zoals House of Cards & How to Get Away with Murder alleen maar kunnen van dromen.

Kortom, Miss Sloane is een dikke aanrader. Misschien wel één van onze top 5-films van het jaar.

Miss Sloane | Clip - The Cause [HD]

Miss Sloane | Clip - That Is How We Win [HD]

Miss Sloane | Clip - Who's With Me [HD]

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.