The Debt Blu-ray review

The Debt***1/2

Regie: John Madden

Met: Jessica Chastain, Helen Mirren, Tom Wilkinson, Sam Worthington, Martin Csokas, Ciarán Hinds, Jesper Christensen

Speelduur: 115′

Degelijke spionage-thriller van de cineast van Shakespeare In Love. Verkrijgbaar op Blu-ray, maar ook op DVD!

Het verhaal: Drie jonge Mossad agenten worden midden jaren ’60 naar Oost-Berlijn gestuurd. Hun missie: het opsporen van een WOII-crimineel, de Chirurg van Birkenau. Meer dan 30 jaar later worden hun levens nog steeds beïnvloed door deze gebeurtenissen…

Ons verdict: The Debt is een ouderwets degelijk spionagedrama dat volledig steunt op karaktertekening, een geloofwaardig verhaal, een vleugje spanning en suspense, en bovenal uitmuntende acteerprestaties. Vooral de schier onbekende Jessica Chastain is een revelatie. Ze speelt met gemak haar -eveneens goeie- tegenspelers (waaronder grande dame Helen Mirren) naar huis als de piepjonge vertwijfelende Mossad agente. Chastain wordt een hele grote, dat staat nu al vast. Maar toch is The Debt niet 100% geslaagd. De onnodig ingewikkelde verhaalstructuur werkt de film eerder tegen, en haalt met momenten de vaart en de spanning uit het geheel. Het sfeervolle gedeelte in de jaren ’60 -dat gelukkig driekwart van de film uitmaakt- zit zo sterk in elkaar dat je binnensmonds vloekt telkens er terug naar de jaren ’90 gekoppeld wordt. Vooral de ijzingwekkende -Duitse- dialogen tussen Chastain en slechterik Christensen (die je misschien herkend uit de laatste 2 Bondfilms, red.) zijn een plezier voor oog en oor, en zouden niet hebben misstaan in pakweg Inglorious Basterds. Ook Martin Csokas (de jongere versie van Tom Wilkinson) zit stevig in zijn rol. Avatar-ster Wortington daarentegen valt enigszins door de mand, en bewijst vooral dat er géén karakteracteur aan hem verloren is gegaan. De oudere garde Mirren, Wilkinson en Hinds zijn prima zoals steeds, maar zoals gezegd schort er wel één en ander aan hun gedeelte van de film. Kortom, The Debt is geen hoogvlieger, maar wel het soort volwassen entertainment dat steeds minder een kans krijgt op het witte doek. Alvast één reden om deze zeker te gaan ontdekken in jouw lokale multiplex. (synopsis en recensie door Kenneth)

De Blu-ray: Het anamorfische 1.78:1 HD-beeld oogt scherp, met natuurlijke kleuren. Diepte en detail zijn prima en er zijn geen noemenswaardige problemen te melden. De Engelse DTS-HD Master Audio 5.1-track klinkt bevredigend warm en dynamisch, met goed verstaanbare en heldere dialogen. Storingen zijn gelukkig niet aan de orde. Naast een informatieve audiocommentaar door regisseur John Madden en producer Kris Thykier, bevat de Blu-ray nog enkele boeiende featurettes zoals onder andere “The Berlin Affair: The Triangle at the center of The Debt”. Voor de liefhebbers van de beter thriller zeker een gouden tip!

Bekijk alvast de originele bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.