Paranormal Activity 3 Blu-ray/DVD review

Paranormal Activity 3**1/2

Regie: Henry Joost & Ariel Schulman

Met: Lauren Bittner, Chris Smith, Chloe Csengery, Jessica Tyler Brown, Katie Featherston, Sprague Grayden

Speelduur: 84′

En de zogenaamde ‘sequel fatigue’ is begonnen…

Het verhaal: In Paranormal Activity 3 gaan we terug naar het begin. De camera’s leggen het bloedstollende moment vast waarop de zusjes Katie (Katie Featherston) en Kristie (Sprague Grayden) voor het eerst worden geterroriseerd door het kwaad…

Ons verdict: In onze eerdere recensie(s) van Paranormal Activity kon u al ontdekken dat we niet helemaal mee waren met de enorme hype die rond deze goedkoop geproduceerde ‘found-footage’ horrorprent. Oren Peli wist hier en daar enkele angstaanjagende sequenties uit zijn hoge hoed te toveren, maar verder had het weinig om het lijf. Dankzij het enorme succes konden sequels niet uitblijven. En hoewel we nog best genoten hebben van Paranormal Activity 2, was dit plezier wat minder bij het nu verschenen derde deel. Paranormal Activity 3 biedt ons een prequel op de eerste twee delen, maar als er iemand zit te wachten op een spectaculaire uitleg vol rijke plotverwikkelingen is er helaas aan voor de moeite. Paranormal Activity 3 is letterlijk half voorbij voor de eerste echt noemenswaardige gebeurtenis. En toegegeven sommige dingen zijn best angstaanjagend, maar het is niets vernieuwend. Dit is immers al de derde film waarin de toeschouwer anderhalf uur het leven van wat mensen zit te bekijken, met hier en daar eens iets dat omver valt of een bewegende lamp (aaaaaaaarrrrrgggghhhhhhhhh!!). Bovendien zagen wij de climax al van mijlenver aankomen, zodat we tegen dat de eindcredits over het scherm rolde eerder een schreeuw van opluchting slaakten omdat het gedaan was, dan van de hemeltergende angst. Als we dan toch nog iets positiefs naar voren dienen te schuiven, dan kunnen we stellen dat het acteerwerk prima is. Hoe het ook zij, deze reeks is nog niet uitgespeeld met dit jaar nog de release van het vierde deel.

De Blu-ray/DVD: Allebei zijn de films op schijf gezwierd in het originele 1.78:1 widescreen-formaat. Bij allebei heeft het beeld een goede scherpte, met een positief diepte en detail. Het ziet er allemaal wat oud en versleten uit, maar dit is uiteraard wederom een stilistische keuze. Het beeld ziet er verder zuiver uit, zonder storende onvolmaaktheden. De Blu-ray heeft een Engelstalige DTS-HD MA 5.1-track, terwijl de DVD het prima stelt met een Dolby Digital 5.1-geluidstrack. De Engelse DTS-HD Master Audio 5.1-track klinkt prima, met een goede plaatsing, een bevredigende dynamiek en goed verstaanbare dialogen. Ruis of andere storingen zijn wederom niet aan de orde. De Dolby Digital 5.1-track op de DVD is eveneens positief te beoordelen, met heldere dialogen en genoeg richting en ambiance om uw partner in de gordijnen te jagen! De Blu-ray bevat naast de bioscoopversie ook een Extended Director’s Cut, een infantiele videocommercial van personage Dennis en wat extra beeldmateriaal in de zogenaamde “Scare Montage”. De laatste twee zaken zijn ook op de DVD te vinden. Ons laat het stilaan koud, maar voor de fans is deze uitgave een mooie toevoeging voor de collectie.

Bekijk hier de originele bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.