30 Rock: Seizoen 5 DVD review

30 Rock: Seizoen 5***1/2

Regie: diversen

Met: Tina Fey, Alec Baldwin, Tracy Morgan, Jane Krakowski, Jack McBrayer

Speelduur: 480′

Het vijfde seizoen van deze gevierde en bekroonde serie is nog steeds vaak lachen, maar er begint toch stilaan sleet op de formule te komen.

De opzet: Ook in het vijfde seizoen wordt het weer lachen, gieren, brullen met de perikelen van tv-producer Liz Lemon (Tina Fey), NBC-kaderlid Jack Donaghy (Alec Baldwin) en hun prettig gestoorde entourage van pennen- en hielenlikkers. Hun habitat is nog steeds het vertrouwde kantorencomplex aan 30, Rockefeller Plaza, hun einddoel het creëren van een wekelijkse comedyshow, hun codewoord: chaos. En wanneer Liz en Jack elkaar niet in de haren zitten, zorgt iemand anders gegarandeerd voor heisa. De neurotische sterren Tracy Jordan (Tracy Morgan) en Jenna Maroney (Jane Krakowski), bijvoorbeeld, of de onvergankelijke loopjongen Kenneth Parcell (Jack McBrayer).

Episodes:

 1. The Fabian Strategy
 2. When It Rains, It Pours
 3. Let’s Stay Together
 4. Live Show
 5. Reaganing
 6. Gentleman’s Intermission
 7. Brooklyn Without Limits
 8. College
 9. Chain Reaction of Mental Anguish
 10. Christmas Attack Zone
 11. Mrs. Donaghy
 12. Operation Righteous Cowboy Lightning
 13. Qué Sorpresa!
 14. Double-Edged Sword
 15. It’s Never Too Late for Now
 16. TGS Hates Women
 17. Queen of Jordan
 18. Plan B
 19. I Heart Connecticut
 20. 100: Part 1
 21. 100: Part 2
 22. Everything Sunny All the Time Always

Ons verdict: Hoewel we onafgebroken blijven genieten van de avonturen van Liz Lemon en co, moet het gezegd dat de reeks toch wat in kracht en hilariteit begint in te boeten. Waar we bij seizoenen 2, 3 en 4 soms bijna van de zetel afrolden van het schaterlachen, is het nu vaak meer grijnzen geworden. Het is allemaal nog steeds heerlijk absurd, de bijrollen zijn keer op keer geweldig (Matt Damon!), maar het vernieuwende is er een beetje af. Gelukkig blijft het een plezier om Alec Baldwin en Tina Fey bezig te zien! Hoe het ook zij, in de States zijn ze ondertussen al in seizoen 7 en we hopen oprecht dat 30 Rock de absolute schwüng terug vinden in de volgende seizoenen.

De DVD(s): Het anamorfisch uitgevoerde 1.78:1-beeld is mooi scherp, met een prima contrast en detail. De kleuren ogen helder en natuurlijk, met diepe zwarte tinten. Het beeld is verder volledig vrij van storende onvolmaaktheden. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt bevredigend warm, met zuiver klinkende dialogen en een prima weergave van de aanwezige muziek. Ruis of drop-outs zijn gelukkig niet aanwezig. Net zoals de vorige twee seizoenen bevat ook dit pakket een degelijke selectie bonusmateriaal. Zo zijn er weggeknipte scènes te ontdekken, de zogenaamde ‘West Coast Version’ van de “Live Show” episode, een blik achter de schermen en een resem hilarische geanimeerde shorts van “Jack Donaghy, Executive Superhero”. Wederom warm aanbevolen voor de vele fans van deze komische Amerikaanse serie!

Ontdek hieronder een leuke promo van deze serie:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.