WarGames: At the End of the Day Blu-ray review

WarGames: At the End of the Day***

Regie: Cosimo Alemà

Met: Neil Linpow, Andrew Harwood Mills, Lutz Michael, Stephanie Chapman-Baker, Valene Kane

Speelduur: 100′

Italiaanse horror-thriller die best kan bekoren als debuut. Verkrijgbaar op Blu-ray en DVD!

Het verhaal: Een onschuldig potje paintball ontaardt in een bloedige nachtmerrie wanneer een groep vrienden diep in het bos op een verborgen kamp stuiten. Ze worden meteen opgejaagd door een bende zwaarbewapende en compleet gestoorde ex-soldaten met kannibalistische trekjes. Ze proberen zich wanhopig te verdedigen met de beschikbare wapens, maar hun achtervolgers zijn vastbesloten om hun zieke kat –en muisspelletje helemaal op de spits te drijven. Een dodelijke overlevingsstrijd begint. In dit spelletje geldt slechts één regel: Winnen of…..sterven!

Ons verdict: War Games – niet te verwarren met John Badham’s Wargames uit 1983 wat wij zelfs even deden – is het regiedebuut van de Italiaanse Cosimo Alemà. De man werkte voordien in de productie van videoclips en dat is er soms wel aan te zien. De prent is tevens ook geïnspireerd op de gekende survival klassiekers zoals Deliverance, The Texas Chainsaw Massacre en Wrong Turn. Het kleurenpalet is somber en de slechterikken sadistisch. Dus voor de originaliteit ben je bij deze War Games niet aan het juiste adres. Toch is het een solide debuut, met best wat spanning en sensatie. Daarbovenop wordt er bevredigend acteerwerk geleverd door de cast en is het geheel snedig genoeg om van begin tot einde te blijven boeien.

De Blu-ray: Het 1080p letterboxed 1.85:1-beeld is goed qua scherpte en detail, vergezeld van solide zwarte tinten. De overige kleuren ogen vaak wat afgewassen, maar dit is eerder een artistieke keuze van de cineast in kwestie. Soms is er wat stylistische korrel waar te nemen, maar verder is dit een strakke beeldkwaliteit. De Engelse DTS-HD Master Audio 5.1-track stelt eveneens niet teleur en biedt een prima spreiding en dynamiek. De dialogen zijn goed te verstaan en het geheel is over de hele lijn zuiver. Naast de originele bioscooptrailer, praat regisseur Cosimo Alemà een commentaar vol en is er nog een montage bestaande uit production stills. Wat ons betreft zeker een huurtip!

Benieuwd naar deze film? Bekijk bij ons al de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter