Hawkeye recensie op Disney Plus België

Hawkeye recensie op Disney Plus België [eerste indruk]

Hawkeye recensie op Disney Plus BelgiëHawkeye ***

Bedenker: Jonathan Igla (Mad Men)

Met Jeremy Renner, Hailee Steinfeld, Vera Farmiga, Fra Fee, Alaqua Cox, Tony Dalton, Zahn McClarnon, Brian d’Arcy James, Florence Pugh,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van andere Marvel TV-producties zoals Daredevil, Falcon & the Winter Soldier & Iron Fist.


Het verhaal: Dit najaar wordt een schot in de roos. Voormalig Avenger Clint Barton heeft een ogenschijnlijk simpele missie: voor Kerstmis teruggaan naar zijn familie. Mogelijk? Misschien met de hulp van Kate Bishop, een 22-jarige boogschutter die ervan droomt een superheld te worden. De 2 worden gedwongen samen te werken wanneer een aanwezigheid uit Barton’s verleden veel meer dan de feeststemming dreigt te ontsporen.

Jeremy Renner in Hawkeye recensie op Disney Plus België

Ons verdict: Wie herinnert zich de commotie nog rond Jeremy Renner’s Hawkeye? Menig Marvel-fan was van mening dat de man onterecht uit de poster van The Avengers: Infinity War werd geschrapt en Hawkeye ontketende zo een ware verontwaardiging bij fans die niet liever wilde dat het populaire stripfiguur een eigen film kreeg. Een film net zoals Black Widow komt er niet, maar wel the next best thing nl. een serie op Disney Plus die bovendien niet enkel gemaakt wordt om de fakkel over te geven aan een jonger persoon (nl. Hailee Steinfeld), het zal ook een link hebben met andere Marvel-series op Disney Plus.

Hailee Steinfeld in Hawkeye recensie op Disney Plus België

Wat kunnen we zeggen over de eerste 2 afleveringen van Hawkeye? Disney geeft niet veel prijs over zijn series, maar ook deze keer blijft het allemaal wat aan de oppervlakte. Wat we wel kunnen opmerken is dat de nieuwe Hawkeye-serie op Disney Plus propvol lore zit met verwijzingen naar de strips zoals Lucky the Pizza Dog, Swordsman, Ronin, Tracksuit Mafia, de buurman van Hawkeye (Grills), Echo en uiteindelijk de vrouwelijke Hawkeye Kate Bishop. Wij zagen misschien ook nog een knipoog naar Kingpin, maar we kunnen mis zijn. Menig fan van de strips komt daarbij dus aan zijn trekken, me dunkt. Maar Hawkeye start wel rustig en neemt zowat alle elementen uit voorgaande Marvel TV-producties simpelweg over. Qua cinematografie & tempo doet het sterk terugdenken aan Falcon & the Winter Soldier, maar zelfs een DareDevil op Netflix. De dynamiek tussen de familieleden Bishop laat dan weer dat terugdenken aan Iron Fist. Zelfs bepaalde close-ups op personages lieten me denken aan The Punisher zonder dat het op enig moment naar Rated R overgaat natuurlijk. Verwacht je dus maar aan een kerstserie in een donkere sfeertje met Mad Men-schrijver Jonathan Igla die zoals steeds zijn tijd neemt. Tot slot nog even vermelden dat we voorlopig weinig kunnen zeggen over de dynamiek tussen Renner & Steinfeld, want deze is voorlopig nog wat koeltjes.

Kortom, het nieuwe Hawkeye begint in mineur. Oordeel zelf op Disney Plus België vanaf morgen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter