Black Widow recensie op de VIP-toegang van Disney Plus België

Marvel’s Black Widow recensie op Disney Plus België

Black Widow recensie op de VIP-toegang van Disney Plus BelgiëBlack Widow ***

Regie: Cate Shortland (Lore, Berlin Syndrome)

Met Scarlett Johansson, Florence Pugh, David Harbour, Rachel Weisz, O-T Fagbenle, William Hurt, Ray Winstone,…

Speeltijd: 133′

Ga kijken als je hield van Captain America: The Winter Soldier.

Het verhaal: Natasha Romanoff, aka Black Widow, wordt geconfronteerd met een gevaarlijke samenzwering die haar terug katapulteert naar haar eigen duistere verleden. Achtervolgd door een kracht die haar kost wat kost ten val wil brengen, moet Natasha afrekenen met haar vroegere leven als spion en met de verbroken relaties uit de tijd voor ze een Avenger werd.

Scarlett Johansson in Black Widow recensie op Disney Plus België

Ons verdict: MoviePulpers, het drama tussen Scarlett Johansson & The Walt Disney Company is voorbij. Je mag Johansson als Marvel-fan dan misschien een geldwolf noemen met haar 50 miljoen dollar schade, als jouw personage zijn zwanenzang uitvoert en je een heel team ter ondersteuning nodig hebt, is deze hele zaak nog zo gek niet. Zeker in tijden van streaming & corona. Disney heeft het personage van Black Widow nooit echt tot zijn vol potentie verkend en dat is met de solofilm van Natasha Romanoff niet anders.

Florence Pugh in Black Widow recensie op de VIP-toegang van Disney Plus België

We hadden nl. verwacht dat Black Widow haar grote broertje Captain America: The Winter Soldier ging achterna gaan, maar niets is minder waar. Regisseuse Cate Shortland, eigenhandig gekozen door Scarlett Johansson zelf, krijgt de kans om haar ding te doen met een ‘bescheiden’ Marvel Studios-budget van meer dan 200 miljoen dollar en dat betekent vooral dat we de gewoonlijke Marvel-blockbuster voorgeschoteld krijgen met een plot dat effectief vergelijkbaar is met dat van een videogame zoals Stephen Dorff vertelde een tijdje terug, maar het is wel een actiefilm vanuit een meer vrouwelijk oogpunt. Wat met al die zogenaamde fake Amerikaans Russische families tijdens de Koude Oorlog? Waarom die seksistische poses van Black Widow? Et cetera.

David Harbour in Black Widow recensie op de VIP-toegang van Disney Plus België

De Romanoffs vormen weliswaar geen goed kwartet samen. Individueel is er altijd wel een goede klik tussen ScarJo & een van de familieleden (bvb. Pugh, Weisz & Harbour), maar bij elkaar komt het disfunctioneel gezin niet goed tot zijn recht. Wij delen de pluim vooral uit aan Ray Winstone die een mooie acteerprestatie neerlegt in Black Widow en ook een beetje Florence Pugh die met haar personage een deel van de fakkel van Black Widow overneemt. Verder is Black Widow zoals verwacht veel te lang met zijn speelduur van bijna 2 uur & een kwartier en de film is gewoon te langdradig vanaf het begin zonder iets bij te dragen aan het personage dat nu in de eeuwigheid is verzilverd.

Kortom, regisseuse Cate Shortland moet met Black Widow verrassend de duimen laten voor Kari Skogland van Falcon & the Winter Soldier. Nu beschikbaar op Disney Plus België zonder VIP-toegang.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter