In productie: Skunk door regisseur Koen Mortier

Op maandag 18 oktober 2021 zullen Koen Mortier (Engel, Courier, Rookie) & CZAR Film met de filmopnames beginnen van Skunk. Mortier’s 4de langspeelfilm is een verfilming van het gelijknamige boek van Geert Taghon en gebaseerd op waargebeurde feiten die kinderen en hun ouders pleegden.

De Vlaamse cast van de film zal bestaan uit nieuwkomer Thibaud Dooms, Natali Broods (Over Water, Deja-Vu, Facades), Boris Van Severen (F*** You Very Very Much), Dirk Roofthooft (De Bende van Jan de Lichte, Bastaard), Sarah Vandeursen (De Ideale Wereld), Colin H. van Eeckhout (Amenra), Janne Desmet (‘Albatros’) & Dolores Bouckaert (De Dag). Belgische cameraman Nicolas Karakatsanis (Welp, Rundskop, Cruella) komt als de Director of Photography voor deze Vlaamse film even opnieuw naar België en Nico Leunen (Home) staat in voor de montage. De opnames zullen doorgaan in zowel Vlaanderen als Wallonië.

 

“Skunk is voor mij een verhaal dat urgent is en verteld moét worden. Als dit verhaal maar één persoon die misbruikt, kan bekeren of de vele sociale werkers en tieners in moeilijke situaties kan steunen dan heeft het zijn doel bereikt. Als dit verhaal de publieke opinie en het politiek geweten wakker schudt dan zal ik een gelukkig cineast zijn.” aldus regisseur Koen Mortier over het project.

SYNOPSIS: Skunk vertelt het verhaal van Liam, een verwaarloosde tiener in een gezin waar alcohol, geweld & seks de hoofdrol spelen. We volgen hem in de vochtige en donkere kelder waar hij moet slapen en als kind steeds opnieuw naar dezelfde gewelddadige indianenfilm kijkt. De school waar hij voortdurend gepest wordt, wordt al snel ingeruild voor een gesloten instelling. Daar kent Liam allesbehalve een rooskleurig bestaan, het leven is er bikkelhard en ook al vindt hij troost bij zijn begeleiders, een nieuwe vriend en de paarden van de instelling, toch blijft het verleden hem achtervolgen…

Auteur van het boek Geert Taghon over de verfilming van Skunk: “Elke jongere heeft recht op zijn verhaal. Vandaar mijn overtuiging dat het verfilmen van dit boek ook een stuk recht geeft aan al deze jongeren hun verhalen. Maar ik vreesde dat niemand dit zou durven verfilmen. Als ik er ooit aan dacht om het toch te proberen, dan dacht ik dat er maar één iemand was die het zou doen, en dat was Koen Mortier.”

Geert Taghon, de schrijver, heeft jarenlange ervaring als coördinator van de Patio, een gesloten instelling voor jonge delinquenten met een psychiatrische problematiek onder toezicht van de jeugdrechtbank.

September Film zal Skunk in de Benelux uitbrengen en wordt verwacht in het najaar van 2022.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter