Cruella recensie op Disney Plus België

Cruella recensie op Disney Plus BelgiëCruella ***

Regie: Craig Gillespie (I Tonya, Million Dollar Arm)

Met Emma Stone, Paul Walter Hauser, Emma Thompson, Mark Strong, Joel Fry, Emily Beecham, Kirby Howell-Baptiste,…

Speeltijd: 134′

Ga kijken als je hield van Alice in Wonderland, The Nutcracker and the Four Realms & Dumbo.

Het verhaal: We volgen het leven van de jonge oplichtster, Estella, een slim & creatief meisje dat vastbesloten is om naam te maken met haar creaties. Ze raakt bevriend met 2 jonge dieven die haar voorliefde voor kattenkwaad op prijs stellen. Samen slagen ze erin om een leven op te bouwen in de straten van Londen. Op een dag trekt Estella’s modetalent de aandacht van Barones von Hellman, een verwoestend chique & angstaanjagend elegante mode-legende. Hun ontmoeting zet een reeks gebeurtenissen en onthullingen in gang die Estella dwingen om haar slechte kant te omarmen. Zo verandert ze in de onstuimige, modieuze, op wraak beluste Cruella.

Emma Stone in Cruella recensie op Disney Plus België

Ons verdict: MoviePulpers, het lijkt als maar duidelijker te worden wat de toekomst in bioscoopland zal brengen na de coronacrisis, maar één ding is zeker: Disney gaat niet stoppen om zijn oude cartoons opnieuw tot leven te brengen. In bioscopen of op stream… Cruella, de spiksplinternieuwe live-action film van het Huis van de Muis, vertelt over het rebelse begin van één van de beroemdste & meest modieuze schurken uit Disneyland: the one and only Cruella de Vil,  vertolkt door actrice Emma Stone.

Emma Stone in Cruella recensie op Disney Plus België

Met een geweldige cinematografie, vakkundige filmmuziek & een nu al Oscarwaardige klederdracht ontwaakt Cruella het hoogtepunt van de punkrockrevolutie in het jaren ’70 van Londen op het digitale scherm. Heerlijk! Legendarisch werk door Engelse kostuumontwerperJenny Beavan enerzijds die menig historisch kostuumdrama een poepje laat ruiken. Move over, Bridgerton! Anderzijds mogen we het werk van Belgisch toptalent Nicolas Karakatsanis niet vergeten te vermelden die als DOP op Cruella werkte. Maar tot zo ver onze vreugde. Cruella is immers veel te langdradig en de riante speelduur van  2 uur & een kwartier brengt de blockbuster volledig uit balans. Voeg daar nog eens wat slecht uitgewerkte plottwists aan toe en je krijgt op het vlak van opbouw & structuur een misbakseltje van een film. Het Trust the process-credo van Disney ging dus deze keer niet op voor regisseur Craig Gillespie. Spijtig, want na I Tonya & binnenkort Pam and Tommy had de Australiër het potentieel om tot onze lijst van geliefde regisseurs te komen. Emma Stone, daarentegen, maakt na La La Land & The Favourite wel opnieuw indruk op ons, want haar vertolking als hippe Estella/Cruella is om van te smullen, alsook deze van Emma Thompson als antagonist & Paul Walter Hauser als sidekick. Tot slot konden we de vele knipogen naar DC Comics zoals Batwoman, TwoFace & Batgirl niet van ons losschudden. Cruella kijkt zoals een Marvel origin’s story, maar die referentie vonden we toch straf. Misschien hebben wij de laatste tijd iets teveel Zack Snyder-films gezien.

Kortom, stream nu de mooie Emma Stone in de interessante outfits van Cruella zonder meerprijs op Disney Plus België. Buiten het vakwerk van Belgische vakman Nicolas Karakatsanis & Jenny Beavan hebben we weinig goeds te zeggen over deze live action film van Disney.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter